Računalništvo, telefonija
18.02.2010 09:45
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Neumna vprašanja IT oddelkom

Ali ste bili tudi vi deležni kakega neumnega vprašanja s strani neveščih računalničarjev?
Ali ste bili tudi vi deležni kakega neumnega vprašanja s strani neveščih računalničarjev?

Se strinjate z rekom, da ni neumnih vprašanj, ampak samo neumni odgovori? Z njim se po vsej verjetnosti najmanj strinjajo zaposleni v IT oddelkih, ki se dnevno srečujejo z najbolj nenavadnimi vprašanji. Čeprav mora biti osebje za tehnično podporo potrpežljivo, sočutno in imeti smisel za humor, mora vseeno nekje sprostiti napetost. In to je ponavadi svetovni splet.

Na seznamu najbolj neumnih vprašanj, ki jih uporabniki postavljajo IT oddelkom najdemo vprašanja kot so: »Kaj naj naredim, da se držalo za kavo zopet odpre?”, “Zakaj moja brezžična miška ni povezana z računalnikom?” in “Moj prenosnik je povozil avtomobil. Kaj naj naredim?”

Ob priložnosti vam ponujamo še nekaj cvetk: “Lahko mojo tipkovnico uredite po abecedi?”, “Kako preberem svoj e-mail?”, “Računalnik mi je napisal, naj pritisnem katerokoli tipko. Kje je tipka ‘katerokoli’?”, “Ne morem na internet. Mreža ne dela.”, “Rad bi si ogledal film LaToye. Kaj moram storiti?”, “Ali se da ugasniti internet?”, “Imam težave pri pošiljanju elektronske pošte. Napisal sem črko a, ne vem pa, kako naj naredim okrog nje tisti krog.”, »Vaše geslo je mali “a” kot avto, veliki “V” kot Viktor in številka 7. Mala ali velika 7?«, »Kaj imate zdaj na monitorju, gospa? Medvedka, ki mi ga je kupil moj fant.« ter »Halo, računalnik mi nekaj nagaja. Kakšnega pa imate? Belega.«

Nadvse duhovito pa je zagotovo naslednje e-sporočilo:

»Dobro jutro!

Tiskalnik, ki ste ga dodelili naši direktorici ni nastavljen tako, da bi dokumenti prihajali ven pri njej, zato bi prosili, da ga nastavite tako, da bo tiskal samo pri njej in ne po celi hiši.

Lep pozdrav,

Tajnica«

Ni kaj, uporabniki računalnikov imajo bujno domišljijo!


Prijavi napako v članku