Računalništvo, telefonija
Telefonija
Življenjski slog
Igre
Programska oprema
Triki in nasveti
18.01.2023 12:03
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako prenesti Netflix filme in serije za ogled brez povezave?

Ste bili kdaj nejevoljni, ker ste obtičali na letališču ali kjerkoli drugje, kjer je internetna pokritost preslaba, da bi lahko brez prekinitev gledali Netflix filme in serije? Obstaja rešitev.
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Netflix je trenutno najbolj priljubljena storitev za pretakanje video vsebin, za petami pa ima kar nekaj konkurence, vključno z Disney+, Amazon Prime, Hulu, HBO in podobno. To je tudi razlog, da se je Netflix v zadnjih dveh letih prvič srečal z upadom naročnikov. Poizkušajo marsikaj, da bi to številko zopet dvignili, kot na primer prepoved deljenja gesel med gospodinjstvi, ekskluzivne igre in seveda še več filmov in serij, ki bi lahko prepričale obstoječe in nove uporabnike.

Prednost Netflixa je, da ga lahko uporabljate/gledate na katerikoli napravi. Ne glede na to, ali ste na telefonu, tablici, računalniku ali pa na pametni televiziji, Netflix je vseprisoten. Marsikdo pa še ni ugotovil, da Netflix omogoča prenos filmov in serij za ogled brez povezave. To velja tako za mobilno aplikacijo Android/iOS, kot tudi za spletno aplikacijo na Windows računalnikih in prenosnikih Chromebook. Kaj je razlika med prenosniki Chromebook in Windows, si lahko ogledate tukaj.

Prenos najljubših filmov in serij je lahko rešilna bilka, ko se z družino ali prijatelji odpravite na potovanje, ali pa ko osamljeno čaka na svoj naslednji let. Prevečkrat se zgodi, da se ravno ob nepravem trenutku nahajamo na lokaciji, kjer je internetna povezava obupna. Da ne omenjamo javnih Wi-Fi povezav, ki jih najdemo na avtobusnih postajah in letališčih. Z nekaj načrtovanja in predpriprave lahko doma uporabite svojo hitro Wi-Fi povezavo za prenos številnih filmov in serij, ki vam bodo kratili čas na poti. Istočasno pa si prihranite nekaj mobilnih podatkov, čeprav le-ti v Sloveniji že nekaj časa niso več takšna težava kot v preteklosti.

V nadaljevanju vam bomo pokazali, kako si lahko snamete Netflix filme in serija za kasnejši ogled brez povezave.

Prenos Netflix filmov in serij za ogled brez povezave: kako vse skupaj poteka?

Koraki za prenos filmov iz Netflixa so skoraj enaki za Android, iPhone in iPad. Postopek prenosa za naprave Windows je nekoliko drugačen, saj vsi filmi in serije na žalost niso na voljo za prenos na prenosnih in namiznih računalnikih Windows.

Poglejmo si najprej postopek za naprave Android, iPhone in iPad.

Zaženite Netflix aplikacijo na telefonu ali tablici, prijavite se v svoj račun in najdite film ali serijo, ki jo želite gledati brez povezave. Za lažje brskanje si pomagajte z iskalnikom v zgornjem desnem kotu. V našem primeru smo izbrali animirano serijo legendarne franšize Castlevania. V orodni vrstici izberite Prenos (angl. Download). Vsi preneseni filmi in serije se hranijo v posebnem razdelku Downloads v glavni orodni vrstici, kjer se nahajajo tudi razdelki Domov, Igre …

Prenos Netflix filmov na računalnikih Windows

Netflix iz neznanega razloga ne dovoljuje prenos filmov in serij neposredno iz brskalnika. Za ogled brez povezave si boste morali sneti aplikacijo Netflix iz Microsoft trgovine. Od tu naprej je postopek enak kot pri telefonih in tablicah. Prijavite se v Netflix, najdite film in kliknite na Prenos. Za ogled arhiva prenesene video vsebine kliknite na simbol hamburgerja (ikona s tremi črtami) poleg Netflix logotipa in izberite My Downloads. Netflix na Windows napravah ima strožje omejitve glede razpoložljivih vsebin za ogled brez povezave.

Namesto, da se sprašujete, katere vsebine dejansko lahko prenesete, raje pojdite zopet nazaj v stranski meni in kliknite na Available for Download. Tukaj boste na enem mestu našli vse vsebine, ki si jih lahko prenesete na računalnik.

Kako lahko spremenite ločljivost Netflix filma ali serije?

Netflix omogoča uporabnikom, da izberejo kakovost videa za svoje prenose. Medtem ko je standardna kakovost dovolj dobra za majhne zaslone, morate izbrati možnost visoke kakovosti, če imate tablico Android, iPad ali prenosnik Windows.

V izbrani napravi pojdite v nastavitve Netflixa. V razdelku Prenosi (angl. Downloads) poiščite nastavitev Video ločljivost (Video Quality). Izbirate lahko med Visoko in Standardno. Postopek je enak za vse naprave.

Kako omogočiti pametne prenose?

Funkcijo pametnih prenosov lahko uporabite, če ne želite ročno prenesti filmov in serij na Netflixu, vendar vseeno želite, da je vsebina na voljo za ogled brez povezave.

Pojdite v svoj Netflix profil, kliknite na Nastavitve aplikacije in v razdelku Prenosi poiščite Pametne prenose (angl. Smart downloads). Na voljo sta dve možnosti pametnih prenosov. Prenos naslednje epizode naredi točno to, kar si mislite. Če gledate serijo, bo Netflix samodejno prenesel naslednjo epizodo, ki si jo lahko ogledate brez povezave. Druga možnost, ki se imenuje Prenosi za vas (angl. Downloads for You), bo na podlagi vaših iskanj in najljubših žanrov samodejno prenesla ustrezne filme in serije. Še bolj priročno pa je, da lahko nastavite, koliko prostora želite nameniti tej funkciji. Razpoložljivost prostora lahko prilagodite za vsak profil posebej.

Kako lahko odstranite prenesene Netflix filme in serije?

Če ste prepričani, da preneseno vsebino ne boste nikoli več gledali, jo lahko odstranite iz arhiva. Pojdite v razdelek Prenosi, kjer se hranijo vse prenesene vsebine in dolgo pridržite ime filma/serije, ki jo želite odstraniti. Izberite ikono smetnjaka in vsebina bo trajno odstranjena.

Ostale informacije o delovanju Netflixa

  • V napravi imate lahko kadar koli 100 aktivnih prenosov. Filme/serije lahko prenesete v več naprav, če vaš paket Netflix to podpira.
  • Netflix filmi in serije imajo rok trajanja, ki je določen s strani proizvajalca vsebine. Vsak film ali serija, ki poteče v naslednjih sedmih dneh, bo imel pod imenom odštevalnik.
  • Ker aplikacija Netflix ni na voljo na računalnikih Mac, in ker Netflix ne dovoljuje prenosa iz brskalnika, je prenos filmov in serij Netflix nemogoče na napravah Mac.

Sedaj ste pripravljeni na katerokoli potovanje.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Android aplikacije iOS aplikacije Netflix ios


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več