Telefoni
11.01.2012 06:09
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Neomejeni klici, sporočila SMS in internet za 19,99 evrov mesečno

Za koriščenje Mobitelove storitve HD Voice bomo morali razpolagati z novejšim mobilnikom, ki v polni meri podpira kodek WB-AMR.
Za koriščenje Mobitelove storitve HD Voice bomo morali razpolagati z novejšim mobilnikom, ki v polni meri podpira kodek WB-AMR.

Učinkovita konkurenca je predpogoj za nizke cene in visoko kakovost storitev. To seveda drži tudi na področju mobilne telefonije. Ker je v Sloveniji konkurenca španska vas, se to seveda pozna na relativno dragih naročniških paketih. To še posebej velja za pakete, ki vključujejo mobilni internet. Da je konkurenca v zahodnem svetu dobro razvita, dokazuje francoski ponudnik storitev mobilne telefonije Free. Ta je namreč pripravil naročniški paket, ki ga bodo francoski uporabniki mobilne telefonije le stežka zavrnili.

Francoski ponudnik storitev mobilne telefonije Free je namreč ponudil nadvse zanimiv naročniški paket, za katerega je potrebno mesečno odšteti le 19,99 evrov. V mesečno naročnino so vključeni neomejeni telefonski klici, neomejeno število kratkih sporočil SMS in MMS ter neomejen dostop do svetovnega spleta. In to še ni vse. Koriščenje ugodnosti izjemnega naročniškega paketa ni pogojeno z večletno vezavo ali nakupom novega telefonskega aparata.

Da bi preprečil zlorabe, je francoski ponudnik storitev mobilne telefonije Free neskončno uporabo mobilnega interneta omejil na tako imenovano pravično uporabo. Ta je zasnovana tako, da nobenemu izmed uporabnikov neomejenega interneta ne odvzema možnosti dostopa do svetovnega spleta, obenem pa omogoča bolj enakomerno uporabo omrežnih zmogljivosti, z doseganjem visokih prenosnih hitrosti za večje število uporabnikov. Ta je zaradi velikega števila uporabnikov omejena na tri gigabajte mesečno. To omejitev pa bo seveda v praksi le redkokdo presegel.


Prijavi napako v članku