Telefoni
16.11.2015 06:17

Deli z drugimi:

Share

Nemci presenetili s prvim modularnim mobilnikom Windows!

Za prvi modularni mobilnik Windows 10 bo v predprodaji potrebno odšteti le slabih 400 evrov!
Za prvi modularni mobilnik Windows 10 bo v predprodaji potrebno odšteti le slabih 400 evrov!

Nemško podjetje Shift je prijetno presenetilo s pripravo prvega modularnega pametnega mobilnega telefona, ki poganja mobilni operacijski sistem Windows 10. Pametni mobilni telefon Shift5+ bo naprodaj proti koncu letošnjega leta, v predprodaji pa bomo zanj morali odšteti slabih 400 evrov. Novost bo na voljo tudi z mobilnim operacijskim sistemom Android, njena največja prednost pa bo v možnosti zamenjave ključnih komponent, kot so baterija, digitalni fotoaparat, sistemski pomnilnik, pomnilnik za shranjevanje podatkov in še mnogo več.

Čeprav podjetje Shift še ni razkrilo strojne opreme modularnega pametnega mobilnega telefona Shift5+, so se na spletu pojavile govorice, da bo ta dovolj zmogljiva tudi za nekoliko zahtevnejša opravila. Novost naj bi bila namreč opremljena s 5-palčnim (12,7-centimetrskim) zaslonom, štirijedrnim ali osemjedrnim procesorjem Snapdragon, dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika in z vsaj 32 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov, ki ga bo seveda po potrebi mogoče razširiti s pomočjo pomnilniške kartice microSD. Za zajem fotografij in opravljanje videokonferenc bosta na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk in spletna kamera ločljivosti pet milijonov slikovnih točk, za dovolj dolgo avtonomijo delovanja pa naj bi poskrbela baterija zmogljivosti med 2.500 miliamper ur in 3.000 miliamper ur.

Modularni pametni mobilni telefon Shift5+ nemškega podjetja Shift bo mogoče decembra za 399 evrov kupiti le preko svetovnega spleta, prvi kupci pa ga bodo prejeli v tretjem četrtletju prihodnjega leta. Novost bo v redni prodaji seveda nekoliko dražja, saj bo maloprodajna cena postavljena na 445 evrov.


Prijavi napako v članku