Triki in nasveti
05.07.2011 12:58
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nekaj začetnih trikov za Google Plus

Če vam je novi Google+ še neznanka, je tukaj nekaj nasvetov, ki vam bodo olajšali vstop v novo družbeno omrežje.
Če vam je novi Google+ še neznanka, je tukaj nekaj nasvetov, ki vam bodo olajšali vstop v novo družbeno omrežje.

Google Plus (ali Google+), Googlova nova družbena mreža, bi lahko ponudila ravno pravo kombinacijo družabnosti in zasebnosti, ki bi vas lahko odpihnila proč od vašega Facebook profila. Če ne veste, kako ga uporabljati, čeprav gre resnici na ljubo zgolj za zmedo krogov in kontaktov, je tukaj nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali začeti. Če še niste prejeli povabila za uporabo aplikacije, nam to sporočite.

Nastavitev e-poštnih obvestil. Po predpostavki bo Google Plus vaš Gmail račun konstantno polnil z obvestili o praktično vsem, kar se tiče vašega novega profila. Pojdite na Google Account možnosti in odkljukajte vse vrste obvestil, ki jih ne želite prejemati, s čimer boste občutno zmanjšali vstopni promet na vaš Gmail račun.

Spremenite nastavitve skupne rabe. Vaš Google+ profil ima nekaj osnovnih področjih, ki jih lahko delite praktično z vsemi – vendar vam ni treba ohraniti maksimalne skupne rabe, da gredo skupaj z maksimalno skupno rabo. Odprite vaš Google profil in pojdite na nastavitve zasebnosti, kliknite ‘urejanje vidljivosti’ in nato kliknite posamezna področja profila, za katera ne želite, da bi bila vidna celotni javnosti.

Onemogočite nadaljnje širjenje vaših objav (Resharing). V družbeni mreži Google Plus lahko enostavno določite, s kom želite deliti svoje informacije, vendar bo na podoben težko omejiti vaše kontakte, kar pomeni, da lahko kopica vaših izbrancev še vedno širi govorice po vsem omrežju. Na srečo lahko vseeno onemogočite tako imenovani resharing določene objave. Preprosto kliknite na puščico v zgornjem desnem kotu vaše objave in nato kliknite na opcijo ‘disable resharing’.

Preverite dohodne novice. Za razliko od Facebooka Google Plus omogoča uporabnikom, da delijo določene zadeve, tudi če tem ne sledijo. Zato je vsake toliko časa dobro preveriti dohodne novice, s čimer boste preprečili, da bi zamudili kakšno zanimivo stvar od nekoga, ki ga ne poznate. Vzemite to za nekakšen spam direktorij, ki občasno vsebuje tudi kaj zanimivega.

Delite stvari le znotraj svojega kroga. Krožni sistem v novem Google Plusu je super zadeva za nastavitev mej med različnimi skupinami ljudi, s katerimi želite deliti določene zadeve. Če večina stvari, ki jih delite na Google Plusu, ni posebej občutljive narave, potem lahko uporabite opcijo ‘your circles’, s čimer boste določeno novico samodejno delili z vsemi vašimi povezavami in se izognili označevanju vsakega kroga posebej.

Ustvarite nekaj »iskric«. Poleg sledenja določenim ljudem lahko na družbeni mreži Google+ poiščete tudi določene zanimive stvari o določeni temi in jih delite pod poglavjem imenovanim ‘sparks’. Kliknite na ‘sparks’ in poiščite stvari, ki vas zanimajo, ali pojdite skozi aktualne teme. Če boste določeno iskanje želeli dati v zaznamke, kliknite na gumb ‘add interest’, ki se nahaja pod iskalnim poljem.

Klikajte na profilne slike. S klikanjem na profilne slike uporabnikov lahko z lahkoto krožite skozi omrežje vaših stikov.

Nekaj osnovnih modifikacij teksta. Tako kot pri Google Talk in Google Buzz lahko tudi v Google+ modificirate nekaj osnovnih slogov teksta. Tekst odebelimo tako, da ga dodamo med zvezdice (*besedilo*), poševen tekst dobimo s podčrtaji (_besedilo_), medtem ko bomo prečrtan tekst dobili z dvema vezajema (-besedilo-).


Prijavi napako v članku