Prenosni računalniki
20.10.2013 13:40

Deli z drugimi:

Share

NEC s prenosnikom teže manj kot 800 gramov!

Inženirjem podjetja NEC je z uporabo naprednih materialov uspelo pripraviti kompaktni prenosni računalnik, ki skupaj z baterijo tehta le pičlih 795 gramov. Čeprav si novost lasti lovoriko najlažjega kompaktnega prenosnika na modrem planetu, je ta dovolj zmogljiv, da bo zlahka prepričal celo najzahtevnejše uporabnike.
Prenosnik NEC Lavie Z LZ750/NS si je s težo pičlih 795 gramov prislužil lovoriko najlažjega na modrem planetu!
Prenosnik NEC Lavie Z LZ750/NS si je s težo pičlih 795 gramov prislužil lovoriko najlažjega na modrem planetu!

Medtem ko se teža kompaktnih prenosnih računalnikov giba med 1,1 kilograma in 1,8 kilogramov, je inženirjem podjetja NEC uspelo pripraviti prenosnik, ki skupaj z baterijo tehta pičlih 795 gramov. Izjemno nizko težo je računalniškemu gigantu spelo doseči z uporabo inovativnih materialov, med katerimi prevladuje magnezij. Čeprav si je prenosnik NEC Lavie Z LZ750/NS prislužil lovoriko najlažjega kompaktnega prenosnika na modrem planetu, je ta dovolj zmogljiv, da bo zlahka prepričal celo najzahtevnejše uporabnike.

Inženirji podjetja NEC so kompaktni prenosni računalnik Lavie Z LZ750/NS opremili z na dotik občutljivim 13-palčnim (33-centimetrskim) zaslonom Sharp IGZO ločljivosti 2.560 x 1.440 slikovnih točk in zmogljivim Intelovim procesorjem Core i7-4500 frekvence 1,8 gigaherca. Preostala strojna oprema obsega še sistemski pomnilnik kapacitete štirih gigabajtov in vgrajeno grafično kartico Intel HD4000. Na novincu je nameščen najnovejši Microsoftov operacijski sistem Windows 8.1, napolnjena baterija pa zadošča za okoli devet ur neprekinjenega delovanja.

Podjetje NEC bo trenutno najlažji kompaktni prenosni računalnik Lavie Z LZ750/NS najprej ponudilo v prodajo na Japonskem. Čeprav računalniški gigant ni razkril maloprodajne cene novosti, so strokovnjaki prepričani, da ta ne bo nižja od evrskega tisočaka.


Prijavi napako v članku