Triki in nasveti
29.06.2011 14:11
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ne bodite zguba na eBayu

Ne bodite zguba na eBayu
Ne bodite zguba na eBayu

EBay je odlična spletna stran, če želimo določen izdelek kupiti resnično pod ceno, saj si masa prodajalcev iz celotnega sveta prizadeva prodati svoje izdelke v največjem številu. Prav zaradi tega lahko določene artikle kupimo veliko ceneje, kot bi jih kupili npr. v kakšni lokalni trgovini. Slaba stran: nizka cena, ki jo boste opazili pri izdelku, ki je na spletni dražbi, bo le redko cena, ki jo boste plačali na koncu dražbe, seveda če zmagate. Večina izkušenih kupcev na eBayu ponavadi čaka do zadnje sekunde, s čimer novince, ki mislijo, da so zadeli terno, zlahka spravijo ob živce. Če ste eden izmed novincev ali ste se preprosto naveličali čakati do zadnje sekunde, je tukaj nekaj nasvetov, ki vam lahko pomagajo priti na zmagovalne stopničke spletne dražbe eBay.

Če ste prezaposleni, da bi držali korak z želenimi dražbami, lahko storitev, imenovana “sniping“, pošlje v zadnji sekundi ponudbo kar namesto vas. Za primer vzemimo orodje Auction Sniper, preko katerega vnesete želeno najvišjo ponudbo za določen artikel in program bo to nato uporabil 5 sekund pred koncem dražbe. Pri tem ponudite res vašo absolutno najvišjo ceno, saj bo eBay določil končno ceno glede na predzadnjo najvišjo ponudbo. Na primer, če preko Auction Sniperja vpišete maksimalno ponudbo za 100 evrov in je pred tem vaš konkurent ponudil 85 evrov, bo končna cena znašala le 86 evrov. Problem bo nastal, če bo še pred koncem dražbe nekdo ponudil višjo ceno, kot ste jo vnesli v aplikacijo.

Ročno oddajanje ponudbe preko aplikacije bo še vedno mogoče. V zadnjih 2 ali 3 urah dražbe preverite zgodovino ponudb, s čimer boste zasledili morebitne agresivne ponudnike, ki bi lahko ceno dvignili v višave. Če jih zasledite, vam svetujemo, da nemudoma zmanjšate vašo maksimalno ponudbo recimo na 50 evrov. Potem odprite želen url naslov predmeta v dveh oknih brskalnika. V prvem oknu vnesite vašo maksimalno ponudbo in kliknite Place bid, vendar ne kliknite Continue. V drugem oknu opazujte dražbo do zadnjih 10 ali 20 sekund. Nato se ponovno pomaknite nazaj na prvo okno, kliknite Continue in nato Confirm Bid. Možnosti, da boste premagali konkurente so velike. Pa srečno nakupovanje.


Prijavi napako v članku