Triki in nasveti
15.02.2011 13:54
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Naučimo se osnov Photoshopa v četrt ure

Photoshop je vse prej kot zapleten za uporabo!
Photoshop je vse prej kot zapleten za uporabo!

Ko v teh dneh lovimo še zadnje zimske dni in hodimo na izlete, imamo pogosto s seboj digitalni fotoaparat. Z njim naredimo kako fotografijo narave v čudoviti zimski idili ali poljubnega drugega motiva, ki se znajde pred našim objektivom. Včasih bi si posnete fotografije želeli doma na računalniku še dodatno obdelati, jim dodati učinke ali popraviti kontrast, oziroma osvetlitev. Čeprav to lahko storimo v priljubljenem programu Adobe Photoshop, se ga mnogi zaradi navidezne zapletenosti otepajo kot hudič križa.

Da bi se računalničarji znebili strahu pred uporabo programa Adobe Photoshop, je računalničar s psevdonimom »lifehacker« na spletnem portalu Youtube objavil nadvse zanimiv »priročnik«. V filmskem posnetku dolžine slabih 25 minut so zajeti vsi osnovi napotki, kako s programom na hiter in učinkovit način grafično obdelati fotografije in slike. Računalničar s psevdonimom »lifehacker« je v kratkem filmskem posnetku predstavil tako uporabo bližnjic v orodni vrstici kot ključnih funkcionalnosti v menijih.

Filmski posnetek s praktičnimi nasveti uporabe programa Adobe Photoshop je na voljo na spletni povezavi http://goo.gl/w5AdQ. Če še nimate nameščenega programa na vašem računalniku, vam zaradi tega ni potrebno takoj zapluti v gusarske vode. Poskusna različica Photoshopa je namreč na voljo na spletni strani http://goo.gl/HruwG. Program lahko s polnimi funkcionalnostmi brezplačno uporabljamo do 30 dni.


Prijavi napako v članku