Telefoni
11.02.2011 16:58

Deli z drugimi:

Share

Natečaj M:Android je nagradil avtorje najboljših aplikacij

V četrtek, 10. februarja, je v Mobitelovem centru Citypark v Ljubljani potekala podelitev nagrad natečaja M:Android. Nagrajencem sta v imenu družbe Mobitel čestitala glavni izvršni direktor družbe Zoran Janko ter Danilo Tomšič, direktor prodaje in marketinga, ter v imenu družbe HTC Mateja Kozjek, regionalna menedžerka za Severni Adriatic.
Natečaj M:Android je nagradil avtorje najboljših aplikacij
Natečaj M:Android je nagradil avtorje najboljših aplikacij

Natečaj M:Android je potekal od junija do decembra 2010 v organizaciji družb HTC in Mobitel, med domačimi razvijalci pa je naletel na odličen odziv. Avtorji aplikacij za mobilnike z operacijskim sistemom Android so se potegovali za bogate denarne in druge privlačne nagrade, saj je bil namen natečaja spodbuditi udeležbo domačega znanja pri razvoju za uporabnike zanimivih Android aplikacij. Podelitev nagrad M:Android natečaja je bila v četrtek, 10. februarja 2011, v Mobitelovem centru Citypark v Ljubljani.

Nagrade za prva tri mesta so podelili glavni izvršni direktor družbe Mobitel Zoran Janko, Danilo Tomšič, Mobitelov direktor prodaje in marketinga, ter Mateja Kozjek, regionalna menedžerka za Severni Adriatic v družbi HTC. Prvo mesto ter nagrado v višini 10.000 EUR in obisk korporacije HTC v Londonu je z aplikacijo »Prometoid« pripadlo Tomažu Orterju, drugo mesto in 5.000 EUR je za aplikacijo »CPP2010« prejela Mojca Ajdič, tretje mesto in s tem 3.000 EUR pa je z aplikacijo »Brez frekvence« dosegla družba Mediasurf, Jernej Modic, s. p.

Zmagovalne aplikacije je izbrala strokovna žirija v sestavi Tomaž Štolfa, strokovnjak za mobilne aplikacije in storitve, Alja Isakovič, strokovnjakinja za spletne in mobilne vsebine, Jaka Lobe, strokovnjak za mobilne multimedijske vsebine, Mateja Kozjek, predstavnica družbe HTC, ter Goran Arsenijević, predstavnik družbe Mobitel in vodja natečaja.

Poleg tega so bili nagrajeni tudi avtorji dvajset najboljših aplikacij, ki so jih izbrali uporabniki sami, in sicer z glasovanjem na Mobitelovem spletnem mestu Tehnik. Kot najboljših dvajset so izbrali aplikacije: Brez frekvence, CPP2010, Dež, Grelec, Kdo zvoni?, Kino, Markacija, Mobilna poraba, Odloči se zame, Pazi radar!, Poraba, Prevoz.org, Prometoid, SloPromet, Smučar, Šojter, Študentsko Oko, Tožibaba, TV Spored, TVsporedi. Razvijalci vseh dvajsetih najbolj priljubljenih aplikacij so za nagrado prejeli mobilni telefon HTC Desire, ki so jim jih izročili predstavniki strokovne žirije.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več