Telefonija
23.06.2006 13:41

Deli z drugimi:

Share

Natečaj » Java Masters 2006« – Glasuj in zadeni

Kmalu bo znana končna odločitev v zvezi z mednarodnim natečajem “Java Application Development”, ki ga organizirata podjetji BenQ Mobile in Sun Microsystems. V obdobju med 16. junijem in 16. julijem lahko obiskovalci spletne strani www.javamasters.org izbirajo najboljšo aplikacijo in glasujejo za tiste, ki si po njihovem mnenju zaslužijo nagrado “Java Masters”, ki bo podeljena sredi avgusta. Žirija, ki je sestavljena iz strokovnjakov za programski jezik Java iz podjetij BenQ Mobile in Sun, je opravila predizbor 10-ih najboljših aplikacij v kategorijah “Student Java Master” in “Professional Java Master”. Končno odločitev pa bodo sprejeli obiskovalci spletne strani “Java Masters”. Glasovanje ne bo odločalo le o zmagovalcih natečaja, temveč bodo imeli glasovalci tudi priložnost, da osvojijo številne privlačne nagrade, npr. multimedijski mobilni telefon podjetja BenQ Mobile.

BenQ Mobile bo najuspešnejšim aplikacijam omogočil dostop do svoje prodajne mreže. Več kot štiri milijone razvijalcev v programskem jeziku Java je povezanih v mrežo “iForce Community developers'” podjetja Sun Microsystems, do katere lahko dostopa vsak prek spletnega naslova http://java.sun.com.

Natečaj “Java Masters” ponuja priložnost postati partner svetovnega proizvajalca mobilnikov in na ta način skrajša pot do tržnega uspeha večjemu številu razvijalcev kot kdajkoli doslej. “Veseli nas, da je programski jezik Java podjetja Sun tako privlačen za mlade študente in jim omogoča vstop v poslovni svet”, je dejal Horst Thieme, starejši menedžer v oddelku “Business Development” podjetja Sun Microsystems.

Nagrada bo podeljena v dveh kategorijah, in sicer v “Student Java Master” in “Professional Java Master.” Zelo obetavne inovacije so številni pripomočki za GPS navigacijo, vznemirljive 3D igre in multimedijske ter poslovne aplikacije za dostop do spletnih skupnosti. Med prispelimi aplikacijami prednjačijo tekmovalci iz Kitajske, Indije, Nemčije, Ukrajine, Turčije in Brazilije.

Lani je v kategoriji študentov zmagal Jiabin Feng, 22-letni študent računalništva s kitajske univerze Xidian, v posebnem intervjuju pa je spregovoril tudi o tem, kako je prišel do zmage na natečaju. Celoten intervju si lahko preberete na spletnem naslovu: http://www.javamasters.org/interview_jiabin_feng.html

Letošnja podelitev nagrad se bo odvijala v času konference “Games Convention Developer”, 21. in 22. avgusta v Leipzigu v Nemčiji, zmagovalce pa čakajo privlačne tehnološke nagrade podjetij BenQ Mobile in Sun Microsystems.

Obiskovalci spletne strani www.javamasters.org lahko glasujejo za deset predhodno izbranih aplikacij v programskem jeziku Java v dveh kategorijah: “Student Java Master” in “Professional Java Master.”


Prijavi napako v članku