Triki in nasveti
06.10.2011 10:11
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nasveti za dobre fotografije na spletnih straneh z malimi oglasi

Uradnih slik v malih oglasih marsikateri potencialni kupec ne mara.
Uradnih slik v malih oglasih marsikateri potencialni kupec ne mara.

Eden od pomembnejših faktorjev pri tem, ali bomo pri prodaji artiklov na kateri izmed spletnih strani z malimi oglasi (eBay, Bolha …) uspešni ali ne, so slike, ki jih bomo dodali v oglas. Za prikaz artikla na tovrstnih straneh se lahko doda neko uradno (tovarniško) sliko, lahko pa artikel tudi sami slikamo. Slednja opcija je precej boljša. Zanimanje za artikle z lastno narejeno sliko je namreč pri potencialnih kupcih precej večje, saj se lahko prepričajo, v kako dobrem stanju je artikel, ki se prodaja. Niso pa vse slike, ki jih naredimo sami, dobre. Zato vam na tem mestu ponujamo nekaj preprostih napotkov do kar najboljših slik.

Uporaba prave osvetlitve: Poskrbite, da bodo artikli na dovolj močni svetlobi, tako da bodo detajli na njih potencialnim kupcem dobro vidni. Če se le da, se izogibajte uporabi bliskavice, saj lahko ta zaradi odboja svetlobe artikel precej popači.


Postavitev na pravo mesto: Če se le da, artiklov ne postavljajte na mesta, kjer bi stvari, ki se nahajajo za njim, motile. Najbolje je, če je za artiklom vidna le stena (bela ali v kakšni drugi barvi). Lahko pa za njim postavite kakšen večji list ali celo kak večji kos blaga.


Uporaba stativa: Priporočljiv dodatek pri slikanju je seveda stativ. Z njim se boste izognili meglenim slikam.


Prava razdalja slikanja: Artikle slikajte iz bližine, tako da bodo potencialni kupci lahko dodobra videli vse detajle na njem.


Različni zorni koti: Artikle poizkušajte slikati iz različnih zornih kotov. Boljši kot bo pogled na artikel, večja bo verjetnost, da se bo potencialni kupec odločil za nakup.


Pravilno fokusiranje: Poskrbite, da bo celoten artikel fokusiran in ne samo določen del.


Pokažite pomanjkljivosti: Nekateri so mnenja, da je pomanjkljivosti na artiklu (npr. praske) dobro prikriti, vendar je precej bolj pošteno, če jih pokažemo. Zaradi poštenosti bomo imeli lahko v prihodnosti tudi manj težav ter še boljšo prodajo.


Prijavi napako v članku