Računalništvo, telefonija
12.03.2013 08:19
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako podaljšati avtonomijo baterije pri pametnem telefonu?

Ker imajo današnji pametni telefoni izjemno velike zaslone in veliko procesorsko moč, porabijo veliko energije.
Ker imajo današnji pametni telefoni izjemno velike zaslone in veliko procesorsko moč, porabijo veliko energije.

Slaba lastnost današnjih pametnih telefonov so njihove baterije. Uporabnikom se ne dogaja redko, da v dnevih, ko svoj pametni telefon uporabljajo izjemno veliko, njegova baterija spusti dušo še pred večerom. Za vas smo zato pripravili nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali, da bo vaš pametni telefon ostal buden do večera in še dlje.

1. Nastavite si ne preveč močno osvetlitev zaslona, saj je ta eden izmed glavnih porabnikov energije. Nekateri pametni telefoni vam bodo pri tem lahko samodejno pomagali. Kar nekaj današnjih pametnih telefonov ima namreč vgrajeno funkcijo, ki osvetlitev zaslona avtomatsko prilagaja svetlobi iz okolice.

2. Čas, ko se zaslon zaradi vaše neaktivnosti samodejno ugasne, naj bo kratek, saj je vsaka sekunda tu zelo pomembna. Če se zaslon pri vašem mobilniku samodejno ugasne po minuti ali dveh neaktivnosti, ta čas v nastavitvah zmanjšajte na približno pol minute. Še najbolje pa je, da vsakič, ko telefona ne mislite več uporabljati, sami ugasnete njegov zaslon.

3. Ne uporabljajte večih aplikacij hkrati, kajti vsaka izmed njih uporablja določen del procesorske moči. Z zapiranjem aplikacij, ki jih ne potrebujete več, lahko drastično zmanjšate obremenitev procesorja in posledično porabo baterije.

4. Izklopite Wi-Fi ter Bluetooth, ko ju ne potrebujete, saj tako en kot drugi zaradi iskanja signalov zelo obremenjuje vašo baterijo.

5. Čeprav vam vibriranje pametnega telefona lahko pride zelo prav, ko ste v zelo hrupnem prostoru, pa se funkcije vibriranja izogibajte v primerih, ko je ta nepotrebna. Vibriranje namreč pobere precej energije. Občutno več kot zvonenje.

6. Pametni telefon ugašajte, ko se dlje časa (uro ali več) nahajate v prostoru, kjer ni močnega signala, saj mobilnikovo nenehno iskanje (močnejšega) signala povzroča večjo porabo energije. Primer prostora, kjer je slab signal, je na primer klet.

7. Če vam ni škoda zapraviti nekaj dodatnega denarja, si kupite rezervno baterijo, ki jo lahko nosite s seboj za primere, ko se vam bo baterija nenadejano spraznila.


Prijavi napako v članku