Triki in nasveti
23.06.2016 15:40
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

7 nasvetov, kako “na polno” izkoristiti Google Play Music

7 nasvetov, kako "na polno" izkoristiti Google Play Music
7 nasvetov, kako "na polno" izkoristiti Google Play Music

Spotify, Apple Music, Tidal – super glasbene storitve, zelo popularne obenem, vendar to še zdaleč niso edini ponudniki glasbe, čeprav številke popularnosti mogoče kažejo drugače. Google Play Music, na prvi pogled nekoliko zasenčen s konkurenco, je zelo kvalitetna “stream” glasbena storitev, ki kljub odsotnosti velikih imen ponuja na milijone skladb za vsako uho. Za vas smo pripravili nekaj nasvetov, da boste lahko zares izkoristili teh 5,99 eur mesečne naročnine na storitev.

  1. Najdite pesem preko delčka besedila – Verjetno smo se že vsi znašli v situaciji, ko nam kakšen del, verz ali zgolj beseda določene pesmi ni in ni hotel iz glave, kajne? Brez Shazama, brez podatkov o izvajalcu, brez vsega. Google Play Music nas lahko reši – vse, kar je treba, je vtipkati “čarobne besede” v iskalnik in “boom”, naša skrivnostna pesem je tu.
  2. Ustvarite pametne sezname predvajanja – Uporabljate iTunes ali podobne namizne programe? Vse najljubše pesmi preprosto označite in Google Play Music za vas ustvari seznam predvajanja. Za to sicer morate namestiti Autoplaylist podaljšek za Google Chrome, vendar si tako lahko ustvarite številne sezname za različne priložnosti.
  3. Preklopite na “mini predvajalnik” in izberite žanru prilagojen zvok – Namesto da imate odprt celoten brskalnik na celozaslonskem načinu, preprosto uporabite priročen “mini predvajalnik”, ki ga lahko dosežete tudi medtem, ko so odprti razni drugi programi. Poslušate dance, folk ali morda heavy metal? Google Music Play vam omogoča izbiro med številnimi prednastavljenimi nastavitvami zvoka, ki poskrbijo, da bo vsaka pesem zvočno kar najbolje predvajana vašim ušesom.
  4. Uporabite obvestila na svojem namizju – Stran z nastavitvami v Google Play Music vam omogoča, da vklopite kratka obvestila, ki se v desnem spodnjem kotu ekrana pojavijo ob vsaki pesmi. Tako vam ni treba vsakič znova prekiniti z “delom”, da bi pogledali, kdo je izvajalec skladbe ali kakšen je točen naslov.
  5. Bodite “off-line”, uživajte in prihranite mobilne podatke – Google Play Music omogoča poslušanje glasbe v “off-line” načinu, in sicer je vse, kar morate narediti, to, da pritisnete tri pike ob skladbi ali seznamu predvajanja in enostavno prenesete datoteke na svojo napravo. Tako boste prihranili mobilne podatke in se hkrati izognili javnim Wi-Fi omrežjem, ki, kot vemo, niso najbolj varna.
  6. Uporabite pametno uro za poslušanje glasbe – Android pametne ure so pametne do te mere, da jih lahko uporabite kot platforme za poslušanje glasbe in tako v zadnjem trenutku rešite zabavo. Glede na to, da imajo pametne ure dovolj prostora, lahko preprosto preneste skladbe v nastavitvah, kjer izberete opcijo za prenos na “Android Wear”.
  7. Prilagajajte kakovost skladb na mobilnikih – V nastavitvah izberite med različnimi kvalitetami zvoka in temu prilagojena bo vaša poraba mobilnih podatkov (boljša kakovost, večja potrošnja in obratno), če pa ne želite tvegati in želite dodatno prihraniti, pa uporabite nasvet pod točko 5.

Google Play Music je na voljo tako za sisteme Android, kot tudi za sisteme iOS.


Prijavi napako v članku