Triki in nasveti
26.10.2012 12:56
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nastavimo gladko predvajanje z NAS naprave

Nastavimo predpomnilnik medijskega predvajalnika VLC
Nastavimo predpomnilnik medijskega predvajalnika VLC

Se je tudi vam že zgodilo, da ste želeli posnetek, ki ga imate na mrežnem disku, predvajati na računalniku brez predhodnega kopiranja posnetka z NAS naprave na računalnik? Seveda imamo vso pravico do dvoklika na posnetek in odpre se nam predvajanje v poljubnem predvajalniku.

Pri brezžični povezavi lahko naletimo na težavo – če naše omrežje ni dovolj zmogljivo, se lahko zgodi, da bo posnetek tekom predvajanja večkrat »zmrznil«, kar vodi v izredno neprijetno uporabniško izkušnjo.

K sreči lahko s pomočjo VLC predvajalnika nastalo situacijo povsem odpravimo. VLC predvajalnik vsebuje ogromno nastavitev, ki so navadnim uporabnikom skoraj nevidne. Poglejmo, kako se nastavi predpomnilnik medijskega predvajalnika VLC.

V predvajalniku VLC najprej izberemo Orodja >> Lastnosti. V odprtem oknu v levem spodnjem kotu izberemo Prikaz nastavitev: Vse. V naslednjem oknu na levi strani izberemo Dovod / Kodek ter nato na desni strani poiščemo »Napredno«. Privzete vrednosti popravimo na:

– Predpomnjenje datotek (ms) – 10000

– Predpomnjenje živega zajema (ms) – 10000

– Predpomnjenje vsebine nosilcev (ms) – 10000

– Omrežno predpomnjenje (ms) – 10000

Nove nastavitve shranimo in ponovno zaženemo VLC predvajalnik. Video vsebina bo odslej gladko delovala tudi z omrežne lokacije (USB disk na usmerjevalniku, NAS naprava v domačem omrežju).

V kolikor se vaše nastavitve ne ujemajo z nastavitvami v vodiču, je potrebno posodobiti VLC predvajalnik na najnovejšo različico, ki je na voljo za prenos tukaj.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več

Omni komunikacije d.o.o.

Stare Črnuče 9, 1000 Ljubljana, Tel: 040 726 280
Tehnologije, ki so se pred leti zdele nemogoče, so danes resničnost. Vedno več podjetij se odloča za avtomatizacijo svojih procesov. Avtomatizacija, ki je eden izmed ključnih ... Več
Srebrni partner

ZEOS d.o.o.

Šlandrova ulica 4, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 366 85 41
O družbi ZEOS Družba ZEOS, d.o.o. je izvajalec skupne sheme ravnanja z e-odpadki (OEEO), odpadnimi baterijami (OPBA) in odpadnimi nagrobnimi svečami (ONS). Skupaj s proizvajalci, ... Več