25.10.2010 11:36

Deli z drugimi:

Share

NAS strežnik Synology DS-1010+

Podjetje Synology je predstavilo DiskStation DS1010+, nov visokozmogljiv strežnik NAS, ki je s svojo razširljivostjo, veliko podatkovno zmogljivostjo in različnimi poslovnimi funkcijami namenjen malim in srednje velikim podjetjem.
NAS strežnik Synology DS-1010+
NAS strežnik Synology DS-1010+

DiskStation DS1010+ odlikuje zanesljivo delovanje, kar potrjujejo testiranja v laboratorijih podjetja Synology. »DiskStation DS1010+ v konfiguraciji RAID 5 in okolju Windows zagotavlja branje podatkov pri hitrosti 115 MB na sekundo ali hitreje in zapisovanje pri 109 MB na sekundo,« je dejal Edward Lin, direktor trženja pri podjetju Synology. »Izdelek ohranja visoko zmogljivost tudi pri sočasnem obravnavanju zahtevkov iz več odjemalcev Windows. Njegovo odzivnost v vlogi spletnega strežnika dokazuje podatek, da za obravnavo 1000 sočasnih zahtevkov porabi zgolj 30,81 sekunde.«

DiskStation DS1010+ je lahko opremljen s petimi diski, ki jih je mogoče z izdelkom Synology DX510 ) razširiti na deset in s tem povečati skupno zmogljivost na 20 TB. Zasnova, ki omogoča zamenjavo diskov med delovanjem, poskrbi za kar najkrajše prekinitve delovanja. DiskStation DS1010+ odlikujejo še 1,67 GHz procesor s podporo plavajoči vejici, 64-bitno pomnilniško vodilo, dva gigabitna priključka LAN, 4 priključke USB in 1 GB pomnilnika DDRII RAM. S pomnilniškim modulom RAM kot dodatno možnostjo je mogoče pomnilnik povečati na 2 ali 3 GB.

Naprave Synology DiskStation so zasnovane tudi z mislijo na energijsko učinkovitost. DiskStation DS1010+ porabi pri običajnem delovanju zgolj 68 vatov energije. Podpora zagonu prek omrežij LAN/WAN, načrtovanju izklopa napajanja in hibernaciji diskov lahko še dodatno zniža stroške uporabe.

Izdelek uporablja nagrajeno programsko opremo Synology DiskStation Manager 2.2, s čimer nudi obsežen nabor aplikacij in funkcij za poslovne potrebe, vključno z izmenjavo podatkov med različnimi platformami, integracijo s storitvami Windows ADS, šifriranim strežnikom FTP, poslovnim e-poštnim strežnikom, spletnim strežnikom, rešitvijo za opazovanje in nadzor poslovnih prostorov, skupno uporabo tiskalnikov USB in celovito rešitvijo za varnostno kopiranje, ki pomaga zavarovati pomembne poslovne podatke.

Funkcija Synology Hybrid RAID (SHR), ki bo na voljo v prihajajoči rešitvi DiskStation Manager 2.3, bo še poenostavila nastavitev okolja RAID ter omogočila optimalno izrabo zmogljivosti in varovanje podatkov ob uporabi diskov različne velikosti. Vgrajena funkcija požarne pregrade omogoča administratorju določanje, katere storitve ali IP-naslovi lahko dostopajo do naprave, s čimer se prepreči nezaželen dostop. Varovanje pred nepooblaščenim dostopom izboljša tudi blokiranje IP-naslova po določenem številu neuspelih poskusov prijave.

Dostopnost
Naprava DiskStation DS1010+ je na voljo pri podjetju Xenon forte ter partnerjih za 780,00 € z DDV.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku