Igre
14.03.2019 22:02

Deli z drugimi:

Share

Se nam 28. marca obeta razkritje Borderlands 3?

Igra je med drugim poskrbela za eno najbolj zapomljivih naslovnic zadnjega desetletja.
Igra je med drugim poskrbela za eno najbolj zapomljivih naslovnic zadnjega desetletja.

Čeprav po spletu že nekaj časa krožijo govorice o naslednjem poglavju priljubljene sodelovalne streljačine Borderlands, gre, kot vse kaže, zdaj zares. Razvijalec Gearbox Software je namreč na Twitterju svoje sledilce podražil s sliko, na kateri je znak z napisom “MARCH 28, Boston, MA” obdan s prepoznavno “cel-shaded” pokrajino.

Prav 28. marca se v Bostonu namreč začenja letošnji igričarski festival PAX East, na katerem je Gearbox v preteklosti razkril igre iz serije Borderlands. Če prometni znak pogledamo nekoliko bolje, pa je moč opaziti tudi napis “Exit 3” oziroma “Izvoz št. 3”. Serijo Borderlands sicer res sestavlja več iger in zbirk, toda osrednjo zgodbo pripovedujeta Borderlands in Borderlands 2, zato je sedaj po vseh napovedih čas za tretji del.

Teksaški Gearbox je bil prvotno sicer bolj znan kot soavtor dodatkov za izvirni Half-Life in izdelovalec predelav nekaterih večjih naslovov za konzole, potem pa je leta 2009 zadel v polno z večplatformsko avtorsko streljačino Borderlands. Ta si je z barvito grafično podobo, prikupnimi junaki in dinamičnim prepletanjem zvrsti nemudoma zgradila ogromno bazo oboževalcev. Zato ima veliko zaslug za izjemno priljubljenost tako imenovanih “looter shooter” večigralskih izkušenj ravno Borderlands. In ob trenutno nekoliko skromnejši ponudbi zares kakovostnih naslovov tega tipa, se zdi lansiranje Borderlands 3 še pred prihodom nove generacije konzol zelo smiselna poteza.

Vas zanima več iz te teme?
napovedi iger

Prijavi napako v članku