Telefoni
27.06.2011 06:14

Deli z drugimi:

Share

Nared prvi mobilnik Nokia z Windows Phone 7

Vam je všeč mobilnik Nokia z Windows Phone 7?
Vam je všeč mobilnik Nokia z Windows Phone 7?

Časi ko je telefonski gigant Nokia blestel na vrhu, so mimo. Ker mobilni operacijski sistem Windows Phone 7 prav tako izgublja uporabnike kot za stavo, sta v drugi polovici februarja izvršna direktorja podjetij Microsoft(Steve Ballmer) in Nokia (Stephen Elop) oznanila strateško partnerstvo. Na podlagi sklenjenih dogovorov in podanih obljub naj bi še v letošnjem letu uporabnikom ponudila prve mobilnike, ki bodo poganjali Windows Phone 7. In kot kaže se bo to zgodilo še pred koncem jeseni.

Stephen Elop je namreč na konferenci, ki jo je organiziralo podjetje Nokia, zbrani javnosti predstavil njihov prvi pametni mobilni telefon, opremljen z mobilnim operacijskim sistemom Windows Phone 7. Čeprav je prvi mož Nokie sedmi sili predhodno jasno naročil, naj izključi vse snemalne narave in da gre za strogo zaupni izdelek, je krajši videoposnetek vendarle zašel na svetovni splet. Video, ki prikazuje ohišje novega mobilnika, je dosegljiv na spletnem naslovu http://goo.gl/ucYKj.

Prvi mož Nokie je udeležencem konference razkril, da je zaslon njihovega prvega pametnega mobilnega telefona z Windows Phone 7 zaščiten z izjemno odpornim steklom Gorilla Glass. Za zajemanje nepozabnih trenutkov je na razpolago digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk. Na mobilniku bo prednameščen operacijski sistem Windows Phone Mango. Ta podpira neposredno sporočanje prek protokola Windows Live Messenger. Na voljo je še sistem za neposredno sporočanje z uporabniki družbenega omrežja Facebook. Piko na i daje še podpora spletni različici pisarniškega paketa Office 365. Novinec bo naprodaj jeseni.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku