Računalništvo, telefonija
19.06.2008 09:21
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Napredni UPS sistem TRIMOD

Podjetje Lumic, d.o.o., predstavlja novost na področju UPS sistemov – modularni redundantni UPS sistem TRIMOD. Grajen je v “On-Line Double Conversion” tehnologiji, ponaša pa se z močjo do 30 kVA (v kratkem do 60 kVA). Močnostni UPS moduli so vezani v paralelo in omogočajo redundanco N+X. Vsak modul ima svojo logiko in močnostno elektroniko. Breme je enakomerno porazdeljeno med module in v primeru napake enega od njih, drugi prevzamejo njegov del bremena. Okvarjeni modul enostavno zamenjamo brez izklopa bremena, za povišanje moči pa dodamo nove module. V kabinetu je prostor tudi za baterije, ki so zložene v posebnih predalnikih, tako da jih lahko zelo enostavno priklopimo v sistem. Pri potrebi po višji avtonomiji, sistemu priklopimo tudi dodatne baterijske kabinete.

Napajalni sistem ima odlične električne lastnosti, ki pomenijo nizko porabo električne energije in nizke obratovalne stroške. Edinstvena posebnost napajalnega sistema pa je ta, da lahko vhod/izhod konfiguriramo 3/3, 3/1, 1/1 in celo 1/3 fazno. Majhna teža in dimenzije omogočajo lahkotno postavitev tudi v težko dostopne prostore.

Napajalni sistem je možno zaradi modularnosti zelo hitro in enostavno servisirati, zaradi česar ima izredno visoko razpoložljivost. Namenjen je napajanju najpomembnejših IKT sistemov, njegova cena pa je kljub naštetim lastnostim primerljiva s klasičnimi UPS napajalnimi sistemi. Podrobnejše informacije na www.lumic.si.


Prijavi napako v članku