Življenjski slog
27.02.2024 07:12

Deli z drugimi:

Share

Napredna pametna avtomatizacija doma

Inovativne in uporabnikom prijazne rešitve na področju pametne avtomatizacije doma in poslovnih prostorov olajšajo in izboljšajo naše vsakdanje življenje.
Vir: Shelly
Vir: Shelly

Pametni dom se lahko začne graditi z nekaj pametnimi vtičnicami, žarnicami, gospodinjskimi aparati in drugimi napravami. A to so zgolj zametki pametnega doma, saj je od tu do pametne avtomatizacije velik korak, udobje uporabnika pa je pri slednji kar nekaj stopničk višje.

Shelly je na izmed vodilnih blagovnih znamk na področju pametne avtomatizacije doma in poslovnih prostorov. Z naprednimi napravami uporabnikom omogoča popoln nadzor nad svojim okoljem – ne glede na to, ali gre za osvetlitev, stikala, gospodinjske aparate ali energetsko učinkovitost.

Široka paleta prilagodljivih rešitev Shelly

Shelly ponuja široko paleto prilagodljivih rešitev, ki omogočajo nadzor osvetlitve, temperature, namestitev pametnih vtičnic, senzorjev in stikal, s katerimi lahko nadziramo praktično karkoli … Naprave lahko nato upravljamo s stensko enoto, izbranim pametnim asistentom ali z mobilnim telefonom. Njihove naprave so zasnovane tako, da omogočajo enostavno namestitev v obstoječe električne inštalacije.

Ena ključnih prednosti uporabe naprav Shelly je v njihovi prilagodljivosti. Z njimi lahko uporabniki nadzorujejo svetlost, barve in urnike osvetlitve ter nastavljajo časovne urnike, kar omogoča popolno prilagoditev razpoloženju in potrebam. Poleg tega je mogoče na daljavo nadzorovati gospodinjske aparate in pisarniško opremo, kar povečuje udobje in učinkovitost uporabnikov.

Omislite si lahko pametne vtičnice, tako da nikoli več ne boste v negotovosti, ali ste določeno napravo izključili iz električnega omrežja, ko ste odšli od doma. Vgradite lahko pametna stikala, ki omogočajo upravljanje na daljavo in avtomatizacijo.

Shelly ima v svojem naboru tudi termostatske glave za radiator, tako da bo temperatura v prostoru vedno takšna, kot si jo boste zaželeli. Potrebujete senzor razlitja vode, senzor dima ali senzor gibanja? Shelly je s svojimi pametnimi rešitvami poskrbel tudi za to.

Naj bo dom varen kraj

Pestra paleta izdelkov za pametno avtomatizacijo vključuje tudi naprave za varnost doma (ali poslovnega prostora), kot so že omenjeni senzorji gibanja, pa tudi senzorji za vrata in okna, ki zaznajo morebitno odpiranje in uporabnika opozorijo nanj.

S pomočjo stikal in ostalih rešitev Shelly omogoča tudi daljinsko upravljanje in avtomatizacijo praktično česarkoli – žaluzij, rolet, garažnih vrat in podobno.

Optimizirajte svojo energetsko učinkovitost

Energetska učinkovitost je še ena ključna prednost naprav blagovne znamke Shelly. Z natančno funkcijo merjenja in analize porabe energije lahko uporabniki ne le spremljajo porabo, temveč spremljajo tudi ukrepe za zmanjšanje stroškov ter varovanje okolja. Prav tako je mogoče nastaviti prilagojene avtomatizirane funkcije, ki olajšajo vsakodnevna opravila in prispevajo k energetski učinkovitosti.

Merjenje temperature, vlažnosti, takojšnje obveščanje …

Naprave Shelly omogočajo tudi spremljanje temperature, vlažnosti in svetlobe v prostoru ter takojšnje obveščanje ob morebitnih spremembah stanja, kar je posebej koristno pri vzdrževanju udobnega in zdravega bivalnega okolja.

Izkoristite vse prednosti pametne tehnologije

Pri Shelly se zavedajo, da so udobje, varnost in enostavnost namestitve sistema za uporabnike ključnega pomena. Ker so usmerjeni k zadovoljstvu uporabnikov, so vse njihove naprave zasnovane v to smer.

Shelly s svojimi izdelki brez dvoma postavlja standarde pametne avtomatizacije doma in poslovnih prostorov. Njihove rešitve so prilagodljive, enostavne za uporabo in energetsko učinkovite ter omogočajo varnost in udobje, tako da lahko popolnoma izkoristite vse prednosti, ki vam jih ponuja  pametna tehnologija. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem WayteQ Adria.
Vas zanima več iz te teme?
pametni dom


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več