Računalništvo, telefonija
17.04.2024 13:33
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Računalnik velikosti pametnega mobilnega telefona

ChromeOS je zelo priljubljen med učenci, še posebej v Ameriki, a uveljavljen je tudi na področju digitalnega oglaševanja in kioskov. Družba Lenovo se je tega trga lotila z napravo Chromebox Micro, ki jo Google imenuje “prvi kompaktni Chromebox za organizacije po vsem svetu”.

Lenovo Chromebox Micro je “žepni, stroškovno učinkovit in energetsko varčen mini računalnik in medijski predvajalnik”. Namenjen je za digitalno oglaševanje z možnostjo “pretakanja videoposnetkov 4K, deljenja spletnih vsebin 24 ur na dan, 7 dni v tednu in upravljanja kioskov z zasloni na dotik”.

Velik je kot pametni telefon in tehta 1 kg, je brez ventilatorja in ima kovinsko konstrukcijo brez prezračevanja. Chromebox Micro poganja dvojedrni procesor Intel Celeron N4500, ima 8 GB pomnilnika RAM in 32 GB prostora za shranjevanje. Na spodnjem robu sta dva priključka USB-C, dva USB-A, HDMI, RJ45 in avdio priključek, na voljo pa je tudi podpora za dva zaslona 4K.

Kar zadeva programsko opremo, se naprava poveže z nadgradnjama ChromeOS Kiosk in Digital Signage Upgrade za lažjo nastavitev in upravljanje flote.

Lenovo je v sodelovanju z družbo Instorescreen ponudil 15,6-palčni in 21,5-palčni zaslon na dotik inFLEX. Oba imata zadaj izrez, v katerega se lahko vstavi Chromebox Micro. En sam kabel USB-C zagotavlja prenos videa, podatkov in napajanje. Lenovo Chromebox Micro v ZDA stane okoli 220 dolarjev, kmalu naj bi bil na voljo tudi v Evropi.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Lenovo računalniki

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več