Računalništvo, telefonija
16.04.2013 11:38
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Namesti me pod prho in prihrani pri vodi in energiji!

Z uporabo Waterpebble lahko prihranimo pri topli sanitarni vodi.
Z uporabo Waterpebble lahko prihranimo pri topli sanitarni vodi.

Utripajočo napravico postavimo pod prho in prihranimo pri vodi. Ko napravica prikazuje zeleno svetlobo, varčujemo z vodo, ko zagledamo rdečo svetlobo, pa smo v fazi, ko porabljamo preveč vode. Waterpebble nam omogoča nadzor nad porabo vode in s tem varčno prhanje.

Inteligentna naprava Waterpebble, ki jo je izumil Paul Priestman, beleži količino porabljene vode in vas na to opozarja z utripanjem LED diod. Rdeča in zelena svetloba vas bosta opozarjali, ali pri prhanju izpolnjujete pogoje, ki ste jih sami nastavili ob prvi uporabi. Napravica se samodejno vklopi (zazna prisotnost vode) in s pogledom nanjo hitro ugotovimo, ali smo v območju varčne porabe ali v območju potratne porabe vode. Včasih težko spremenimo svoje navade, oziroma se sami ne zavedamo, koliko vode porabimo. Waterpebble vas bo opozarjal, da boste pozorni na porabo vode in jo s tem porabili manj, kot bi jo drugače.

Potreben čas za vklop rdeče utripajoče LED diode se bo čez čas zmanjšal na 2/3 začetno nastavljenega časa, in tako vas bo Waterpebble tudi v nadaljnje spodbujal k dodatnim prihrankom vode, energije in denarja.


Prijavi napako v članku