Računalništvo, telefonija
17.11.2009 14:50

Deli z drugimi:

Share

Nakup zimskih avtomobilskih gum prek spleta

Zimske gume Sava Eskimo S3 se pri nas tržijo kot za stavo.
Zimske gume Sava Eskimo S3 se pri nas tržijo kot za stavo.

Petnajsti november, ko je bilo letne pnevmatike potrebno zopet zamenjali za zimske, je že mimo. Mnogi vozniki so v tem času že zamenjali obrabljene zimske avtomobilske gume z novimi, saj je to obdobje ravno pravi čas za tovrstno početje. Vsi namreč vemo, da vožnja z izrabljenimi pnevmatikami ni le kazniva, temveč tudi zelo nevarna.

V kolikor tega še niste storili, lahko nakup štirih novih zimskih pnevmatik opravite kar preko spleta. Tam se lahko namreč pred nakupom pozanimate o celotni ponudbi na trgu in na preprost način primerjate cene različnih proizvajalcev in prodajalcev zimskih gum. Poleg tega je znano, da imajo spletne trgovine nižje stroške poslovanja, zato si lahko privoščijo nižje cene od konkurence, ki posluje na klasičen način. Večina spletnih trgovin vam zimske gume celo brezplačno dostavi na dom ali celo k vašemu vulkanizerju. V Sloveniji imamo kar nekaj spletnih prodajaln zimskih avtomobilskih gum, kot so na primer EnaA, Mimovrste, Topolino in podobno.

Glede na podatke spletne strani Zimske gume so trenutno pri nas največji prodajni hit pnevmatike dimenzij 195×65 R15. Glede na število prodanih kosov pa prvo mesto trenutno zaseda zimska guma Sava Eskimo S3. V spletnih trgovinah lahko kupite zimsko gumo Eskimo S3 dimenzij 195×65 R15 že za slabih 44 evrov. Primerjali so tudi maloprodajne cene na najbolj znanih spletnih trgovinah in prišli do zaključka, da je med najcenejšim in najdražjim skoraj 5 evrov razlike.


Prijavi napako v članku