Računalništvo, telefonija
12.08.2015 13:37

Deli z drugimi:

Share

Največji startup festival brez pitchev in konference v Srednji Evropi je spet v zagonu!

Slovenski ambasador Central European Startup Awards - ABC Accelerator vas vabi, da pohitite in nominirate svoje heroje startup sveta!
Največji startup festival brez pitchev in konference v Srednji Evropi je spet v zagonu!
Največji startup festival brez pitchev in konference v Srednji Evropi je spet v zagonu!

Poleg “večnih” kategorij “Startup leta” in “Investitor leta” nominirajte tudi najvplivnejšo žensko, najboljši startup z družbenim vplivom, najpopularnejši coworking prostor in druge.Nominacije za največji startup festival brez pitchev in konference v Srednji in Vzhodni Evropi so se odprle 24. julija. Srednjeevropske startup nagrade (Central European Startup Awards – CESA) bodo letos 8. oktobra na Dunaju, kjer se bo proslavilo podjetniški duh Srednje in Vzhodne Evrope.

CESA je edinstvena podelitev nagrad, namenjena razširjanju in proslavitvi startupovskega duha s katerim celotno regijo postavlja na svetovni zemljevid. Festival združuje 10 držav, skoraj 4000 startupov in njihove ekosisteme letos že drugič.

Nominacije so odprte na spletni strani in kdorkoli lahko nominira svoje startup heroje v 8 kategorijah do 13. avgusta. Najboljše v Sloveniji bo razglasil ABC Accelerator 11.9.2015, in te bodo nato odšli v véliki finale. Odločitev o tem kdo so naslednji startup zvezdniki Srednje Evrope sprejme CESA žirija, v kateri so poznani think tanki in oblikovalci mnenj, kot so Sean Percival iz 500 startups, Johann Brennen iz Creandum, Sridhar Solur iz IoT and Wearables at HP, Shira Abel iz Hunter and Bard, Gunnar Froh iz Wundercar in mnogi drugi.

Poleg večnih kategorij kot sta »Startup leta« in »Investitor leta«, CESA letos med drugim išče tudi najbolj navdihujočo žensko, najboljši startup z družbenim vplivom in najpopularnejši coworking prostor!

»Res smo ponosni na lanskoletne zmagovalce in predani temu, da letos na svetovnem odru predstavimo še bolj navdušujoče projekte. Na primer Speedinvest, zmagovalni Ponudnik storitev leta 2014, je kasneje postal prava regionalna investicijska velesila, Startup Leta 2014, UXPin pa je orožje po izbiri večine UX mojstrov v Evropi in drugod. Vse spodbujamo, da se nam pridružijo, in da skupaj pokažemo da je Srednja Evropa nova vroča startup regija!« pravi Peter Kovacs, direktor Central European Startup Awards.

Startup Awards so bile ustanovljene leta 2012 z namenom povečanja opaznosti startupov v nordijski regiji. Organizatorji so se zavedali tega, da priznanja ne potrebujejo le startupi iz nordijskih regij ampak tudi od drugod po Evropi in po svetu.

Prvič so bile Srednjeevropske startup nagrade organizirane leta 2014, sodelovalo pa je 8 držav, kjer je bilo skupaj oddanih 1000 nominacij, velikega finala v Budimpešti pa se je udeležilo 350 ljudi. Letošnji finale bo na Dunaju, v Hotelu Schani, Startup Awards pa se širijo – letos se zaganjajo v Jugovzhodni Aziji, in tako bodo združile 3 regije in več kot 15.000 startupov okoli sveta.


Prijavi napako v članku