Igre
30.08.2006 17:02
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Največja virtualna prevara

Priljubljena spletna igra EVE Online je bila tarča največje prevare v “virtualnem svetu”. Nek igralec je pridobil zaupanje drugih igralcev tako, da jim je postavil idejo o skupni banki, kjer bodo lahko investirali denar in si tako pomagali do skupne izgradnje zelo dragih ladij in objektov. Ampak prevarant je s kar 790 miljardami ISKjev (denarna enota EVE Online) preprosto izginil. Ker je v EVE Online


Masivne spletne igre bodo vedno večja tarča prevarantov, še posebno takšnih, pri katerih igra omogoča povezavo s pravim denarjem.

omogočeno plačevanje mesečne naročnine tudi z virtualnim denarjem, pomeni ta vsota približno 12.000 ameriških dolarjev, kar zadostuje za 66 let naročnine na EVE Online. Mnogi igralci so se pritožili administratorjem igre ter tudi policiji. Žal slednja ne bo ukrepala, saj mora vsak posameznik paziti, kaj dela s svojim denarjem in komu zaupa, v čemer je tudi čar masivnih spletnih iger. Kogar igra zanima, si lahko z uradne spletne strani posname preizkusno različico, ki bo delovala 14 dni, potem bo potrebno za nadaljnjo igro plačati. EVE Online trenutno igra približno 200 Slovencev, z veseljem vam bodo pomagali, ampak pazite na prevarante, ki bodo po tem neljubem dogodku verjetno še pogostejši.


Prijavi napako v članku