Trdi diski
28.04.2009 09:00

Deli z drugimi:

Share

Najprostornejši pogon Solid State

Novi pogon Solid State bo zlahka kos tudi najzahtevnejšim opravilom!
Novi pogon Solid State bo zlahka kos tudi najzahtevnejšim opravilom!

Podatkovni mediji z magnetnimi ploščami niso povsem primerni za najzahtevnejša opravila, saj so relativno še vedno zelo počasni in dovzetni na mehanske okvare. Čeprav so številna podjetja že pričela s trženjem diskov Solid State, ti zaradi nizkih kapacitet in počasnega prenosa podatkov niso pisani na kožo zahtevnejšim uporabnikom in organizacijam.

Zaradi tega so pri podjetju Texas Memory Systems (TMS) pripravili izjemno zmogljiv pogon Solid State, na katerega lahko shranimo kar vrtoglavih pet terabajtov podatkov. Novinec je opremljen s pomnilniškimi elementi NAND SLC (enonivojska celica), ki se lahko pobahajo z milijonom ur zagotovljenega delovanja v temperaturnem območju med 0 in 70 stopinj Celzija ter algoritmom za izločanje slabih zapisov in samodejno odpravljanje napak.

Naprava s tržno oznako RamSan-620 bo zagotovo kos tudi najzahtevnejšim opravilom, saj zmore do dvesto petdeset tisoč I/O na sekundo pri pisanju in branju, medtem ko propustnost podatkov znaša tri gigabajte na sekundo. Dostopni čas ni višji od osemdesetih mikrosekund. Najprostornejši pogon Solid State pri polni obremenitvi porabi do največ 325 vatov električne moči, kar je do dvajset krat manj v primerjavi s klasičnimi trdimi diski, ki ponujajo enako zmogljivost. O ceni in dobavljivosti pogona RamSan-620 žal ni podatkov.

Vas zanima več iz te teme?
SSD diski zunanji trdi diski

Prijavi napako v članku