Prenosni računalniki
26.10.2016 11:15
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najnovejše podrobnosti in fotografije prenovljenega MacBooka Pro

Najnovejše podrobnosti in fotografije prenovljenega MacBooka Pro
Najnovejše podrobnosti in fotografije prenovljenega MacBooka Pro

Tako Apple kot tudi vsi njegovi oboževalci že nestrpno pričakujejo “MacBook Pro dogodek”, ki se bo zgodil jutri, 27.10.2016. Glavna zvezda dogodka bo seveda prenovljeni MacBook Pro o katerem je na dan že pricurljalo nekaj skritih podrobnosti. Portal “MacRumors” se je uspel dokopati do fotografij, ki kažejo nov dizajn MacBook Pro računalnika – panelna plošča na dotik nad tipkovnico in čitalec prstnih odtisov.

Slike kažejo ožji MacBook Pro z manjšim razmakom med robom naprave in na eni strani tipkovnico ter na drugi strani ekranom. Tipke izgledajo bolj sploščene, kar pomeni, da novi MacBook Pro nekako prevzema “slim” dizajn uporabljen pri MacBook napravah. Kljub vsemu lahko ocenimo, da celoten dizajn dokaj močno spominja na model Pro, kot ga poznamo danes.

Vrhunec fotografij in novosti, ki jih je Apple pripravil za novi MacBook Pro, pa je gotovo “touch strip” (panelna plošča na dotik) na vrhu tipkovnice. O tej inovaciji se je veliko govorilo, širile so se takšne in drugačne govorice, sedaj pa imamo dokaz. Kot lahko vidimo na sliki, bo v praksi, ko bo računalnik prižgan, “touch strip” uporabniku ponujal razne gumbe in simbole, ki bodo cel čas v skladu z uporabnikovimi aktivnostmi na računalniku. Tako bo uporabnik lahko preko panelne plošče na dotik upravljal določene funkcije računalnika. Ko bo računalnik ugasnjen, bo “touch strip” popolnoma črn in prazen.

V desnem kotu panelne plošče na dotik se nahaja “Touch ID” čitalec prstnih odtisov. Portal 9to5Mac je znotraj macOS sistema odkril ikone, ki nakazujejo, da bi z novim čitalcem prsnith odtisov lahko uporabnik odklepal posamezne programe ali mape, kar bi povečalo varnost njegovih osebnih podatkov. “Touch strip” bi naj Apple po mnenju nekaterih strokovnjakov poimenoval “Magic Toolbar”. Sicer težko z gotovostjo trdimo, da je to ime tisto, ki bo dejanko šlo v uporabo, vendar pa lahko sklepamo glede na nekatera prejšnja Applova poimenovanja kot so “Magic Keyboard”, “Magic Trackpad”, in “Magic Mouse”, da bi poimenovanje “Magic Toolbar” dodobra sovpadalo v Applov koncept.

Vas zanima več iz te teme?
Apple prenosni računalniki

Prijavi napako v članku