Računalništvo, telefonija
07.04.2008 08:55
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najdi.si predstavlja svetovno inovacijo – indeksiranje na zahtevo

Najbolj obiskana slovenska spletna stran, Najdi.si, je razvila svetovno novost, ki bo slovenskim uporabnikom ponudila bolj sveže rezultate iskanj s slovenskega spleta, kot jih ponujajo svetovni spletni iskalniki.

Indeksiranje na zahtevo je brezplačna storitev, namenjena vsem lastnikom slovenskih spletnih strani, ki lahko od zdaj naprej sami vplivajo na aktualnost in ažurnost rezultatov v iskalniku Najdi.si. Dejstvo je, da je za večino spletnih uporabnikov spletni iskalnik izhodiščna točka, zato je ključnega pomena, kdaj je posamezna stran ali podstran uvrščena v indeks iskalnika. Zdaj lahko upravljavci in uredniki slovenskih spletnih strani sami določijo, kdaj naj Najdi.si njihovo spletno stran ali podstran obišče in doda med rezultate iskanj. Ker večina dobro obiskanih slovenskih spletnih strani enkrat ali celo večkrat dnevno spreminja vsebino svojih spletnih strani, bodo ob uporabi storitve Indeksiranje na zahtevo njihovi zadetki na Najdi.si bolj sveži in aktualni kot na svetovnih spletnih iskalnikih.

Najdi.si je poleg indeksiranja na zahtevo razvil tudi dodatna orodja (skripte), ki samodejno pošiljajo vse spremembe na spletnem mestu v Najdi.si-jev indeks. Tako je lastniku oz. upravljavcu spletne strani prihranjeno ročno delo vnašanja URL naslovov. Na voljo je orodje za vse strežnike z nameščenim PERL-om (Linux/Unix strežniki, Windows strežniki …).

Slovenski uporabniki interneta bodo na Najdi.si zaradi te novosti našli še bolj aktualne in ažurne zadetke s slovenskega spleta. Posebej opazno bo to pri spletnih straneh, ki predstavljajo oz. ponujajo izdelke ali storitve, pri katerih je ažurnost podajanja informacij ključnega pomena (npr. last minute ponudbe, akcijske ponudbe itn.).

Več o storitvi si lahko preberete na spletni strani http://www.najdi.si/publishers/indexing.html.


Prijavi napako v članku