Računalništvo, telefonija
06.10.2020 12:55
Posodobljeno 8 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljši telefon za igranje iger tudi v Evropi

Lenovo Legion Duel bo brez težav prepričal tudi najzahtevnejše ljubitelje iger!
Lenovo Legion Duel bo brez težav prepričal tudi najzahtevnejše ljubitelje iger!

Razvoj mobilnih iger, pa naj bodo pustolovske, akcijske ali športne igre, gre v smeri izboljšav grafike in popolnejših doživetij. Če se torej občasno radi razvedrite z mobilnimi igrami in iščete pametni telefon, ki vam bo v tej vlogi dobro služil, imamo dobro novico za vas. Podjetje Lenovo je namreč za evropski trg najavilo nadvse zmogljiv pametni mobilni telefon Legion Duel, ki temelji na osnovi nadvse zmogljivega mobilnega procesorja Qualcomm Snapdragon 865 Plus.

Lenovo Legion Duel bo v evropskem prostoru naprodaj od 15. novembra dalje, zanj pa naj bi bilo treba v prosti prodaji odšteti 999 evrov. Seznam evropskih držav, kjer bo novost naprodaj, še ni znan, upajmo pa, da ga bo mogoče kupiti tudi pri nas oziroma vsaj v kateri izmed sosednjih držav. Več bo seveda znanega tik pred pričetkom prodaje novosti.

Pametni mobilni telefon Lenovo Legion Duel so inženirji opremili z do 16 gigabajti sistemskega pomnilnika LPDDR5 in do 512 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Za izris kakovostnih slik je na voljo zaslon AMOLED s 16,9-centimetrsko oziroma 6,65-palčno diagonalo in ločljivostjo 2.340 x 1.080 slikovnih točk. Ker lahko zaslon slike izrisuje s 144 sličicami na sekundo, ne preseneča, da je pametni mobilni telefon Legion Phone Duel primeren tudi za predvajanje večpredstavnostnih vsebin in za zahtevnejša opravila.

Telefonu Lenovo Legion Duel dovolj dolgo avtonomijo delovanja zagotavlja baterija zmogljivosti 5.000 miliamper ur. Za polnjenje baterije lahko uporabniki računajo na hiter polnilnik zmogljivosti kar 90 vatov. To v praksi pomeni, da bomo lahko povsem izpraznjeno baterijo do polovice napolnili v zgolj 10 minutah, za povsem polno baterijo pa bomo potrebovali do največ 30 minut.

Ker gre za pametni mobilni telefon, namenjen igram, ne preseneča, da tehta kar 239 gramov in v debelino meri 9,9 milimetra. Lenovo Legion Duel se odlično znajde tudi na področju zajema sebkov in fotografij. Opremljen je s spletno kamero ločljivosti 20 milijonov slikovnih točk ter s spletnima kamerama ločljivosti 64 milijonov slikovnih točk in 16 milijonov slikovnih točk.


Prijavi napako v članku