Igralne konzole
Igre
06.06.2024 06:00

Deli z drugimi:

Share

Najboljši tablični računalnik za igre odslej tudi s procesorjem AMD!

Podjetje One-Netbook je pripravilo poseben tablični računalnik s procesorjem AMD, ki se lahko uporablja v treh načinih: kot prenosnik, tablični računalnik in kot platformo za igranje najzmogljivejših iger.

Zelo malo je tabličnih računalnikov, ki lahko storijo vse, kar si lahko uporabnik zaželi, tudi tisti najzahtevnejši. Običajno so v tem razredu tablice opremljene z Androidom in Androidu primernim procesorjem (Snapdragon, MediaTek), kar je dobra kombinacija za večino uporabnikov. Na njih lahko praktično počnemo, kar želimo: igramo nekatere zahtevne mobilne igre, uporabljamo emulatorje, gledamo filme, oblikujemo v Photoshopu in podobno.

Podjetje One-Netbook se priprave manjših tabličnih računalnikov loteva nekoliko drugače. Pred kratkim je razkrilo še boljšo različico modela OneXplayer X1, ki ga bomo lahko uporabljali v treh načinih: kot prenosnik, tablični računalnik in kot platformo za igranje najzmogljivejših iger. Novost je trenutno naprodaj na kitajskem trgu. V naslednjih nekaj mesecih pa bo skoraj zagotovo zašla tudi na druge trge širom sveta.

Zanimivi tablični računalnik One-Netbook OneXplayer X1 Ryzen Edition temelji na osnovi 10,95-palčnega oziroma 28-centimetrskega na dotik občutljivega zaslona vrste LTPS ločljivosti kar 2,5K. Frekvenca zaslona znaša zavidljivih 120 hercev. Dovolj zmogljivosti pa zagotavlja procesor osemjedrni procesor AMD Ryzen 7 8840U.skupne moči do največ 30 vatov. Za poganjanje najzahtevnejših grafičnih vsebin ba poskrbi v zmogljivi procesor AMD Ryzen 7 8840U vgrajena 12-jedrna grafična kartica AMD Radeon 780M Ta lahko poganja računalniško igro Cyberpunk 2077 pri ločljivosti 1920 x 1200 slikovnih točk in srednji grafiki s frekvenco 60 sličic na sekundo. Ni slab rezultat, vendar nas skrbi, koliko časa pri tem zdrži baterija.

Eden od adutov tabličnega računalnika računalnika One-Netbook OneXplayer X1 Ryzen Edition je tudi podpora za zunanje grafične kartice ONEXGPU eGPU. Vmesnik Oculink omogoča priklop znanje grafične kartice, vendar le s podpisom podjetja One-Netbook. Piko na i pa bo dajal še hitri sistemski pomnilnik LPDDR5x-7467 do kapacitete 64 gigabajtov in pogon Solid State z vmesnikom PCIe 4.0 do kapacitete štirih terabajtov. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja tabličnemu računalniku One-Netbook OneXplayer X1 zagotavlja 65 Wh baterija.

Kot že omenjeno je tablični računalnik za igre že naprodaj na Kitajskem. Trenutno je mogoče kupiti le različico, opremljeno z 32 gigabajti sistemskega pomnilnika in terabajtom prostora za shranjevanje podatkov. Za to pa je treba trgovcem odšteti preračunanih 975 evrov, kar seveda ni poceni.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
AMD


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več