Računalništvo, telefonija
14.06.2020 08:50
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljši prenosni zaslon za najzahtevnejše ljubitelje iger

Najboljši prenosni zaslon za najzahtevnejše ljubitelje iger!
Najboljši prenosni zaslon za najzahtevnejše ljubitelje iger!

Podjetje Asus je ljubitelje računalniški iger presenetilo z nadvse zanimivim prenosnim zaslonom. Prenosni računalniški zaslon Asus ROG Strix XG17AHP namreč za prikazovanje slik uporablja matriko s kar 43,9-centimetrsko oziroma 17,3-palčno diagonalo in ločljivostjo 1.920 x 1.080 slikovnih točk. Hitrost osveževanja znaša 240 hercev, medtem ko odzivni čas ni večji od 3 milisekund. Svetilnost 300 niti bo dovolj tudi za nekoliko svetlejše prostore, barvna pokritost (sRGB spekter) pa znaša 100 odstotkov.

Prenosni igričarski zaslon Asus ROG Strix XG17AHP se od konkurence razlikuje tudi po tem, da ima vgrajeno baterijo. Ta se lahko pohvali s kapaciteto 7.800 miliamper ur, kar pomeni, da pri delovanju ne potrebuje električne energije prenosnika, tabličnega računalnika ali pametnega telefona. Poleg tega mu baterija zagotavlja avtonomijo delovanja 3,5 ur. Igričarski zaslon med delovanjem porabi manj kot 10 vatov električne moči, v stanju pripravljenosti pa poraba pade na praktično nič.

Asus je za prenosni igričarski zaslon ROG Strix XG17AHP pripravil celo namenski podstavek, kar pomeni, da ga bomo lahko uporabljali tudi v vlogi klasičnega zaslona. Za priklop zunanjih naprav je na voljo en USB Type-C in en Micro HDMI priključek, na voljo pa so celo zvočniki za predvajanje glasbe. Teža novosti znaša 1.060 gramov, zato jo bomo brez težav prenašali naokrog. Trenutno je naprodaj le na azijskem trgu, in sicer za preračunanih 569 evrov. Trenutno še ni znano, kdaj bo novost na voljo pri nas.


Prijavi napako v članku