Slika, tv, avdio
Računalništvo, telefonija
Hi-fi sistemi
Telefonija
17.06.2024 11:12

Deli z drugimi:

Share

Najboljši način za poslušanje glasbe

Kako doma poslušate glasbo? Na televizorju? Imate morda starejše zvočnike in ojačevalnike, ki pa niso ravno v koraku s časom?

Ste že slišali za pretočne predvajalnike? Izredno priljubljeni so med ljubitelji glasbe in avdiofili. Njihova privlačnost je takoj očitna. So izredno kompaktni in ne kazijo videza prostora z nepotrebnimi kabli. Nanje lahko priključimo vse vrste virov, od gramofona, predvajalnika CD-jev do namenskih zvočnih sistemov. Nekateri, kot je WiiM AMP, celo združujejo predvajalnik in ojačevalnik obenem.

Pretočni predvajalniki pa omogočajo tudi dostop do priljubljenih pretočnih storitev, kot na primer Spotify, Tidal in druge. Dovolj je, da priključite zvočnike, in imeli boste dostop do ogromne digitalne glasbene knjižnice.

Verjamemo, da se odličnega zvoka ne boste branili. Ta postaja z vsako generacijo le še boljši, kar dokazujejo WiiM pretočni predvajalniki, ki so sposobni predvajati zvok studijske kakovosti.

WiiM Mini – zmogljiv vstopni model

Povežite pretočni predvajalnik WiiM Mini z obstoječimi zvočniki in zelo preprosto boste dobili sodoben zvočni sistem z dostopom do vseh priljubljenih pretočnih storitev. Z le nekaj kliki boste lahko dostopali do svoje Spotify glasbene knjižnice, po želji tudi Deezer, Tidal in ostale. Z  WiiM Mini, ki je vstopni model, lahko predvajate tudi glasbo iz svojega telefona, računalnika, NAS-a ali pa poslušate glasbo na enem izmed številnih radiev.

Ne glede na vir bo WiiM Mini poskrbel, da boste slišali zvok brez izgube kakovosti. WiiM Mini podpira zvočni izhod do 192 kHz/24 bitov, kar pomeni, da lahko predvaja glasbo, kot si jo je zamislil glasbenik v studiu. Če imate zvočnike v več prostorih, jih lahko WiiM Mini zelo enostavno združi v enoten zvočni sistem, ki bo predvajal glasbo brez nadležnih prekinitev.

WiiM Pro in Pro Plus – več priključkov, še več funkcij in še boljša kakovost

Razlika ni le površinska. WiiM Mini bo povprečnemu uporabniku dovolj, tisti, ki si želijo nekaj več, pa bodo izbirali med modeloma WiiM Pro in WiiM Pro Plus.

Močnejši procesor pomeni hitrejše odzivanje in bolj gladko uporabniško izkušnjo. Na voljo so vse funkcije kot pri WiiM Mini, torej vse naštete pretočne storitve in možnost predvajanja glasbe iz različnih virov. WiiM Pro in Pro Plus pa imata še več priključkov za povezovanje različnih naprav. Medtem ko se WiiM Mini lahko zanaša le na Wi-Fi povezavo, imata močnejši različici še možnost Ethernet povezovanja za še bolj stabilno delovanje.

WiiM Pro Plus se razlikuje še po vgrajenem AKM digitalno analognem pretvorniku, ki je običajno na voljo zgolj v občutno dražjih napravah.

WiiM Ultra – v tem cenovnem razredu mu ni para

Najprej ga boste prepoznali po 3,5-palčnem zaslonu na sprednji strani, ki je občutljiv na dotik. Izredno za ta cenovni razred je, da vsebuje premijski ESS Sabre DA pretvornik ES9038Q2M in visoko resolucijski ojačevalnik za slušalke, TPA6120A2. Takšne naprave so navadno tudi trikrat dražje. 

Je kot nalašč za ljubitelje video vsebin in glasbe na Youtubu. Omogoča priklop preko HDMI terminala z eARC povratnim kanalom za zvok. Tako ga boste lahko nadzirali kar z daljincem televizorja. Preko digitalnega optičnega vhoda boste lahko koristili high-end DA pretvornik za vašo obstoječo digitalno napravo, kot je CD-predvajalnik, PC … Naprava vključuje vgrajeno korekcijo prostora, ki omogoča natančne akustične meritve prostora in ustvarjanje prilagojenih nastavitev za zvočnike in nizkotonce (subwooferje).

WiiM Amp je najnovejši in najboljši

Čeprav zasede enako malo prostora kot njegovi bratje, se lahko pohvali s kar 60 vati na vsak kanal pri obremenitvi 8 ohmov in kar 120 vatov pri 4 ohmih. Ne glede na to, katere pasivne zvočne naprave že imate doma, WiiM Amp je več kot dovolj zmogljiv, da jih bo spremenil v pametne zvočne sisteme z dostopom do najnovejše tehnologije.

S še novejšim digitalno analognim pretvornikom (ESS Sabre) in zmogljivimi ojačevalnimi čipi TI TPA 3255 bo poskrbel, da bo vsak zvok harmoničen, prodoren in kakovosten.

Njegovo vrednost boste prepoznali, tudi če niste avdiofil. Že ob prvem poslušanju boste lahko občutili razliko.

Povežete ga lahko tudi s televizorjem prek priključka HDMI ARC, v aplikaciji pa se lahko igrate z izenačevalnikom, da zvok do potankosti prilagodite svojemu okusu. WiiM Amp vam dovoljuje, da si za vsak zvočni vir (HDMI, Bluetooth, optični …) ustvarite prilagojen profil.

Ustvarite si personalizirano zvočno kuliso

Da se boste počutili, kot da ste v profesionalnem studiu, ne potrebujete veliko. Izberite enega izmed WiiM pretočnih predvajalnikov, povežite ga s starejšimi ali novimi zvočnimi napravami, kliknite na svoj seznam priljubljenih skladb in prepustite se osupljivem zvoku, ki vas bo spremljal v vsakem prostoru.

WiiM pretočne predvajalnike lahko kupite pri podjetju AV Planet na njihovi spletni strani www.av-planet.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem AV-Planet.


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več