Računalništvo, telefonija
25.01.2019 09:01

Deli z drugimi:

Share

Najboljše Apple Watch aplikacije (2. del)

Najboljše Apple Watch aplikacije (2. del)
Najboljše Apple Watch aplikacije (2. del)

V prvem delu članka smo že spoznali nekaj zanimivih aplikacij, s katerimi lahko vsa svoja opravila spravimo na zapestje, izboljšamo svojo fizično pripravljenost in med drugim tudi spremljamo najljubše športne ekipe. Zdaj pa nadaljujemo z aplikacijo, ki nam pomaga do kakovostnejšega življenja.

Najboljša aplikacija za splošno dobro počutje: Streaks

Za to, da se v življenju navadimo karseda dobrih navad, ki nam koristijo na vsakem koraku, ni boljše aplikacije kot Streaks. Na naši iOS napravi izberemo do 12 navad (čeprav jih uporabniški vmesnik preferira 6), ki so lahko enkratne ali pa časovno določene: lahko je to neko opravilo, ki ga izvajamo v določenem delu dneva, ali pa dejavnost, ki jo izvajamo le v določenem številu tedensko ali mesečno. Vse skupaj je zelo fleksibilno in Apple Watch kar naenkrat postane sredstvo za bolj disciplinirano življenje.

Cena aplikacije: $4.99 (4.38 eur), iTunes


Najboljši Apple Watch kalkulator: PCalc

V bistvu smo bili vsi kar malce presenečeni, ko je Apple iz svoje pametne ure odstranil kalkulator (mogoče pa Tim Cook sovraži Casio), vendar smo po drugi strani trdno prepričani, da je aplikacija PCalc tista, ki lahko reši situacijo. Ima pametni uporabniški vmesnik z vsemi funkcijami in gumbi na dosegu roke. Celotna uporabniška izkušnja je super odzivna, uporabimo pa lahko DIgital Crown za to, da spreminjamo izgled tipk.

Cena aplikacije: $9.99 (8.77 eur), iTunes

Najboljša Apple Watch aplikacija za snemanje avdio posnetkov: Just Press Record

Na iPhonih je aplikacija Just Press Record narejena tako, da zelo učinkovito posname krajše avdio posnetke: pritisnemo “record”, posnamemo avdio posnetek, ustavimo snemanje in avdio posnetek se avtomatsko sinhronizira z oblakom. Zdaj je vse to na uporabnikovem zapestju in določene stvari lahko posnamemo celo brez bližine iPhona. Vsi avdio posnetki se shranijo v oblak, poleg tega pa obstaja celo možnost, da se vsi posnetki shranjujejo na določeno, izbrano napravo.

Zelo zanimiva lastnost je tudi transkripcija, kar pomeni, da lahko z iPhone aplikacijo naredimo celoten transkript govora. V bistvu je aplikacija precej futuristična, vendar še vedno dovolj enostavna za uporabo.

Cena aplikacije: $4.99 (4.38 eur), iTunes


Najboljša Apple Watch igra: Rules!

Igra Rules! igralcu vsak dan postavi “mini” izziv, ki temelji na dobrem spominu. Vse kar moramo narediti je, da izberemo prave kartice. Sliši se enostavno, vendar še zdaleč ni tako. Recimo, če je pravilo “nič živali” moramo izbirati kartice, ki nimajo živali. Hitro se zgodi, da se med vsemi temi pravili izgubimo, pa čeprav so vsa pravila dokaj osnovna in nezapletena. S prehodom na watchOS 4 je aplikacija bolj odzivna, ponuja več stopenj igranja in sinpatičen dizajn, ki je poskrbel, da bomo igro z veseljem odpirali vedno znova.

Cena aplikacije: $2.99 (2.62 eur), iTunes


Najboljša Apple Watch aplikacija med ostalimi: potovanje

Če se nahajate v enem od podprtih mest (Pariz, San Francisco, New York in London) je Citymapper nujna stvar. Ponuja natančne informacije o javnem transportu, vlakih, podzemnih železnicah, avtobusih in vseh ostalih oblikah prevoza, prav tako pa nam natančno izračunava čase prihodov na predizbrana mesta. Citymapper je za razliko konkurence dober v tem, da postavimo najnujneše informacije takoj na zaslon, med drugim tudi navodila za potovanje iz enega konca mesta na drugega. Kar pa je še najboljši del, deluje z LTE omrežjem, kar pomeni, da če slučajno izgubimo telefon ali ga nekje pozabimo, se lahko vseeno v celoti zanesemo na aplikacijo.

Cena aplikacije: brezplačna, iTunes


Aplikacija ETA

Zdaj imamo torej načrtovano potovanje, kljub temu pa moramo še vedno ugotoviti, koliko časa bo trajalo, da pridemo domov, da si lahko splaniramo, kdaj odriniti. ETA dela točno to, torej vseskozi nam kaže čas, ki ga bomo potrebovali iz naše lokacije do doma. Ves čas imamo tudi informacije o raznoraznih zamudah, pomembno pa je izpostaviti še to, da aplikacija ponuja samostojno funkcionalnost, kar pomeni, da za delovanje ne potrebujemo telefona.

Cena aplikacije: $2.99 (2.62 eur), iTunes

Aplikacija Babbel

Na iPhonih je Babbel aplikacija, ki deluje kot učitelj prevajalec, medtem ko je za Apple Watch bolj kot igra. Aplikacija ugotovi, kaj je v bližini in ponuja kratke kvize o relevantnih besedah. Če se nahajamo v bližina hotela nas aplikacija lahko recimo vpraša ali “la llave” pomeni turist ali ključ.

S to aplikacijo seveda ne bomo postali govorci katerega od jezikov, je pa vseeno zanimiva. Mogoče pa nam ravno ta aplikacija pomaga najti tistih nekaj besed, s katerimi se bomo pozneje znašli v določenih situacijah.

Cena aplikacije: brezplačna, iTunes


Aplikacija iTranslate Converse

Sprehajate se po Rimu in kar naenkrat ugotovite, da ste pozabili vaš telefon v Airbnb-ju nekje daleč stran. Brez skrbi, kajti iTranslate Conversate vam bo olajšal komunikacijo z lokalci. Vse, kar moramo narediti je, da izberemo jezik, ki ga želimo prevesti, in ko začnemo govoriti, preprosto pritisnemo gumb. Aplikacija avtomatsko ugotovi, kdo govori kateri jezik in začne sproti prevajati. Pazite: daljši in bolj zakomplicirani kot so vaši stavki, dalj časa bo trajalo, preden aplikacija prevede zadeve.

Cena aplikacije: brezplačna, iTunes


Aplikacija Yelp

Dandanes praktično vse najprej “pogooglamo”, in tudi ko iščemo restavracijo, verjetno ne bomo šli kar takoj v prvo, ki bo pri roki, kajne? Yelp je ena od aplikacij, ki nam lahko pomaga s tašnimi nasveti, in to kar direktno z zapestja. Uporaba aplikacije je izjemno enostavna. Vse, kar moramo narediti je, da vključimo aplikacijo in izberemo kategorijo, ki jo iščemo. Po tem dobimo seznam priporočil glede na našo lokacijo. Vse, kar trenutno še pogrešamo pri tej aplikaciji, je samostojno LTE delovanje, vendar lahko tudi to pričakujemo zelo kmalu.

Cena aplikacije: brezplačna, iTunes

Aplikacija Apple in the Air

Samooklicani leteči asistent App in the Air odslej ponuja veliko več, kot smo od aplikacije bili vajeni do zdaj. Apple Watch alikacija spremlja vaš let, ponja “in-flight” nasvete, kako karseda kvalitetno preživeti čas na letalu, prav tako pa so na voljo informacije o čakalnih vrstah. S pomočjo Digital Crown-a si lahko seveda v virtualni različici predhodno naredimo dober načrt, kako točno bo izgledalo naše potovanje vse od trenutka, ko bomo vstopili na letališče, do trenutka, ko bomo zapustili letališče nekje na drugem koncu sveta.

Cena aplikacije: brezplačna, iTunes

Aplikacija Elk

Dotična aplikacija nam pomaga pri pretvarjanju valut, krasi pa jo nadvse prikladen uporabniški vmesnik. Ves čas spremlja, kje se uporabnik nahaja in temu primerno nastavi valute. Po tem, ko izberemo valute, ki jih želimo pretvoriti, se celoten vmesnik spremeni v mesto pretvarjanja. Če podrsamo v levo, se naša osnovna valuta spremeni za deset. Če podrsamo v desno, se količina zmanjša.

Cena aplikacije: brezplačna + 3.50 eur naročnine, iTunes

Kot smo lahko v obeh delih članka videli, Apple Watch postaja vseprisotna naprava, ki se po širini področij, ki jih pokriva s svojimi aplikacijami, lahko kosa z ostalimi Applovimi napravami. Dejstvo je, da vseh aplikacij, ki smo jih želeli prikazati in opisati, ne moremo spraviti v obliko članka, lahko pa si na tej povezavi preberete še nekaj več o še večih vrhunskih aplikacijah, tudi izven področja potovanja.


Prijavi napako v članku