Računalništvo, telefonija
21.11.2017 09:11
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljša rešitev za zaščito paketov pred zlikovci?

Pametno ključavnico BoxLock Home lahko odklenemo le z namenskim ključem ali pa s skeniranjem kode za sledenje paketu.
Pametno ključavnico BoxLock Home lahko odklenemo le z namenskim ključem ali pa s skeniranjem kode za sledenje paketu.

Zaradi prenatrpanega urnika pa se lahko kaj hitro zgodi, da dostavo paketa pri naročilu na svetovnem spletu zamudimo, kar na koncu seveda pomeni večje stroške za nas. Poleg tega pa se lahko kaj hitro zgodi, da nam paket ukradejo, v koliko ga dostavljavec pusti pred vrati. Zaradi tega so inovatorji podjetja BoxLock Inc. pripravili rešitev, ki naj bi dostavljavcem omogočala varno dostavo paketa na vaš dom, in sicer na način, da bo boste do njega lahko prišli le vi.

Pametna ključavnica BoxLock Home je dejansko zasnovana na način, da jo lahko odklenemo le z namenskim ključem ali pa s skeniranjem kode, ki se uporablja za sledenje paketa. Kurir bo tako lahko ključavnico odklenil le s skeniranjem kode, enako pa bomo lahko storili tudi sami. Po prejemu paketa pa bomo o tem obveščeni preko obvestila in sicer na pametni mobilni telefon.

Zanimiva in nadvse inovativna pametna ključavnica BoxLock Home trenutno podpira ključne dostavljavce paketov, kot so Amazon, FedEx, UPS in USPS, tem pa se bodo kmalu pridružili še drugi. Baterija grajena v ključavnici zagotavlja od 30 dni pa vse do 60 dni avtonomije delovanja, napolnimo pa jo kar z uporabo priključka microUSB. Novost lahko v predprodaji kupite le na spletnem portalu KickStarter (http://bit.ly/BoxLock-Home-RN), zanjo pa bo treba odšteti vsaj preračunanih 85 evrov. Na novost bo treba sicer nekoliko počakati, saj naj bi jo prvi kupci prejeli šele avgusta naslednjega leta.


Prijavi napako v članku