Računalništvo, telefonija
19.10.2010 18:38

Deli z drugimi:

Share

Najboljša poslovna in upravna spletna stran v Sloveniji?

Nagrada Netko se podeljuje podjetjem, ustanovam, uradom, skupnostim ter posameznikom, ki izstopajo s kakovostjo svojih spletnih strani. Letošnja nagrada je usmerjena predvsem k spodbujanju inovativne rabe socialnih medijev v slovenskem spletnem prostoru. Razširjena je tudi z novo kategorijo: otrokom prijazne spletne vsebine. Rok za prijavo na razpis je 22. oktober.
Tudi letos nagrada Netko za najboljšo poslovno in upravno spletno stran v Sloveniji.
Tudi letos nagrada Netko za najboljšo poslovno in upravno spletno stran v Sloveniji.

Gospodarska zbornica Slovenije – Združenje za informatiko in telekomunikacije je v sodelovanju z Ministrstvom za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo – Direktoratom za informacijsko družbo ter Centrom za varnejši internet SAFE-SI objavila razpis za nagrado Netko 2010 za najboljšo poslovno in upravno spletno stran v Sloveniji.

Letos je razširjena z novo kategorijo: otrokom prijazne spletne vsebine. Komercialni ponudniki, nevladne organizacije, javni zavodi in posamezniki lahko prijavijo spletne strani, igre, izobraževalna gradiva, videe, multimedijsko vsebino, le da je na voljo na spletu ter ima pozitiven vpliv na otroke – spodbuja njihovo kreativnost, domišljijo, participacijo, ustvarja nove priložnosti za otroke, razvija njihove sposobnosti, jih izobražuje, informira ipd. Vsebine morajo biti primerne za otroke med 6 in 12 let.

Nagrada Netko se sicer podeljuje že od leta 1999 in je prepoznana v slovenskem spletnem prostoru. Letošnja nagrada Netko je usmerjena predvsem k spodbujanju inovativne rabe socialnih medijev v slovenskem spletnem prostoru.

Tekmovalne kategorije letošnje nagrade Netko:

  • predstavitve podjetij s področij industrije, storitev, trgovine in financ,
  • predstavitve institucij s področij državne in javne uprave,
  • mediji in informativni portali,
  • spletne storitve,
  • produkti in blagovne znamke,
  • inovativna raba socialnih medijev ter
  • najbolj prijazna spletna vsebina za otroke

Zmagovalec iz kategorije »najbolj prijazna spletna vsebina za otroke« se bo potegoval še za Evropsko nagrado odličnosti za otrokom prijazne spletne vsebine, ki jo razpisuje Evropska komisija in mreža centrov za varnejši internet INSAFE (v Sloveniji SAFE-SI). Za Evropsko nagrado se bodo potegovali zmagovalci nacionalnih natečajev iz 14 držav: Slovenije, Nizozemske, Poljske, Portugalske, Francije, Italije, Grčije, Češke, Islandije, Nemčije, Španije, Latvije, Belgije in Madžarske. Otroci in mladi so najbolj navdušeni in pogosti uporabniki spleta, zato je ključnega pomena, da jim internet ponudi pozitivne izkušnje in kvalitetne vsebine. Raziskave na evropski ravni so pokazale, da bogata ponudba otrokom prilagojenih spletnih vsebin občutno zmanjša pogostost negativnih izkušenj in tveganega vedenja otrok in mladostnikov na spletu.

Rok za prijavo na razpis je 22. oktober. Slavnostna podelitev nagrad bo 10. decembra na Gospodarski zbornici Slovenije.


Prijavi napako v članku