Računalništvo, telefonija
29.06.2017 06:45
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljša grafična kartica na svetu že na voljo v prodaji!

Superzmogljiva grafična AMD Radeon Vega Frontier Edition je že na voljo v ZDA!
Superzmogljiva grafična AMD Radeon Vega Frontier Edition je že na voljo v ZDA!

Podjetje AMD je držalo nedavno zadano obljubo in v prodajo ponudilo trenutno najzmogljivejšo grafično kartico, ki je namenjena najzahtevnejšim uporabnikom. Tu seveda govorimo o grafični kartici Radeon Vega Frontier Edition, za katero je v Združenih državah Amerike treba seči globoko v žep. Vstopna različica novosti z zračnim hlajenjem je na voljo za preračunanih 880 evrov (brez davka na dodano vrednost), zmogljivejša različica pa je na voljo za preračunanih 1.320 evrov.

Grafični kartici AMD Radeon Pro Vega Frontier Edition zagotovo ne bo zmanjkalo grafične moči niti pri najzahtevnejših opravilih, saj razpolga s kar 4.096 »stream« procesorjev, 64 računskih enot in s kar 16 gigabajti lastnega gradičnega pomnilnika s tehnologijo High Bandwidth Memory 2, pri čemer je pasovna širina med procesorjem in pomnilnikom kar 483 gigabajtov na sekundo. Zaradi tega visoka poraba električne energije ne preseneča, saj zračno hlajeni model pri polni obremenitvi porabi do 300 vatov električne moči, vodno hlajeni pa do 375 vatov.

Za namestitev grafične kartice AMD Radeon Pro Vega Frontier Edition v naš računalnik bomo potrebovali vsaj dve prosti reži PCI, za povezovanje z zunanjimi napravami pa so na voljo kar štirje grafični izhodi, in sicer trije vmesniki DisplayPort (1.4) in en priljuček HDMI (4K60). Novost je pričakovano združljiva z bogato paleto grafičnih knjižnic, vključno s knjižnicami DirectX 12.1, OpenGL 4.5, OpenCL 2.0 in Vulcan 1.0. Upajmo, da bo novost kmalu naprodaj tudi pri nas.


Prijavi napako v članku