Igre
26.01.2010 14:45
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najbolj priljubljena računalniška igra lanskega leta je The Sims 3

The Sims 3 navdušuje!
The Sims 3 navdušuje!

Čeprav se je v lanskem letu na internetu pisalo predvsem o spletnem fenomenu World of Warcraft, saj ga je skupaj igralo več kot enajst milijonov uporabnikov, so ameriški trgovci lani za osebne računalnike prodali največ kopij igre The Sims 3. Podjetju Electronic Arts je v samo enem tednu uspelo prodati kar 1,4 milijonov kopij igre The Sims 3, kar je bil zgodovinski dosežek na področju trženja računalniških iger. Konec meseca julija pa je trgovcem uspelo prodati že slabe štiri milijone kopij priljubljene računalniške igre.

To pravzaprav niti ne preseneča, saj nova generacija Simčkov ponuja igralcem neskončno ustvarjalnih možnosti ter možnost druženja z ostalimi igralci v odprti soseski. Igra ob odprti soseski prinaša tudi nov vmesnik za ustvarjanje izredno realističnih likov, s katerim lahko izklesamo sebi ali prijateljem na moč podoben lik. Vsakemu Simčku lahko celo določimo pet značajskih potez.

Na seznamu petih najbolje prodajanih računalniških iger za osebne računalnike v lanskem letu na severnoameriškem trgu najdemo še World of Warcraft: Wrath of the Lich King, The Sims: Double Deluxe, World of Warcraft Battle Chest in Call of Duty Modern Warfare 2.

Pri tem velja omeniti, da so programske hiše v lanskem letu na severnoameriškem trgu zabeležile skupno prodajo v višini 538 milijonov ameriških dolarjev oziroma 380 milijonov evrov. Povpraševanje po računalniških igrah za osebne računalnike je upadlo za kar 23 odstotkov, medtem ko se je povpraševanje po računalniških igrah za igralne konzole v povprečju zmanjšalo le za 11 odstotkov.

Vas zanima več iz te teme?
Electronic Arts igre

Prijavi napako v članku