Računalništvo, telefonija
30.07.2020 12:12

Deli z drugimi:

Share

Najbolj priljubljen programski jezik je..

Najbolj priljubljen programski jezik je..
Najbolj priljubljen programski jezik je..

Ameriški inštitut za inženirje elektronike IEEE Spectrum je objavil seznam, ki prikazuje priljubljenost programskih jezikov na tej platformi. Podatki zajeti do sedaj kažejo, da prihaja do sprememb v priljubljenosti programskih jezikov. Iz njega je dejansko razvidno, kateri so najbolj priljubljeni programski jeziki na svetu, in sicer po kategorijah in namenu.

Na splošno se programski jezik Python uvršča na prvo mesto lestvice z največjim indeksom priljubljenosti, in sicer 100. Sledijo mu Java, C, C ++ in JavaScript, ki s Pythonom na čelu zasedajo prvih pet mest na tej lestvici. Najboljših 10 vključuje tudi R, Arduino (čeprav ni programski jezik, ampak mikroračunalniška platforma), Go, Swift in Matlab.

Zanimivo je, da je na tej lestvici najdemo tudi 60 let star programski jezik COBOL, pa čeprac se ta nahaja na 43. mestu. Ta je veliko pridobil na priljubljenosti prav sredi pandemije koronavirusa. Celoten seznam priljubljenosti programskih jezikov, pa si lahko ogledate na spletni povezavi https://spectrum.ieee.org/static/interactive-the-top-programming-languages-2020?utm_source=spectrum-hero.


Prijavi napako v članku