Telefoni
05.12.2020 09:34

Deli z drugimi:

Share

Najbolj popularne Applove aplikacije in igre leta 2020

Najbolj popularne Applove aplikacije in igre leta 2020
Najbolj popularne Applove aplikacije in igre leta 2020

Predstavljamo vam najbolj popularne iPhone, iPad, Mac in Apple TV aplikacije in igre v letu 2020. Do večjih presenečenj med zmagovalci ni prišlo, so pa med zmagovalci tudi aplikacije in igre, ki so resnično spremenile svet na bolje.

Apple je razglasil letošnje “App Store Best” zmagovalce. Letošnja tema izbora je bila: Aplikacije in igre, ki so pomagale olajšati življenje, ga narediti bolj zdravega, hkrati pa so pomagale, da smo bili v času, kot ga še nikoli ni bilo, bolj povezani.


Verjetno se vsi strinjamo, da so letos aplikacije takšnih in drugačnih vrst odigrale večjo vlogo, kot kdajkoli prej. “Razvijalci so po vsem svetu trdo garali in zmagovalci “Best of 2020” so dokaz te inovativnosti. Njihovi izdelki, vrhunske aplikacije, so nam pomagali, da smo ostali fit, da smo lahko otrokom omogočili izobraževanje na daljavo, pomagali so nam, da smo se borili proti lakoti in še bi lahko naštevali,” je dejal Phill Schiller, eden ključnih mož Appla, od kar se je Steve Jobs vrnil v podjetje leta 1997.

iPhone aplikacija leta je Wakeout!

Wakeout! Uporabniku ponuja 30-sekundne vadbe oz. aktivnosti, ne glede na to, ali se nahajamo doma, v pisarni, parku, ali v avtomobilu. Za izvajanje teh aktivnosti lahko uporabljamo od blazin, klopi, miz, pisal, pa vse do predmetov, kot so kozarci. Glavni namen aplikacije je seveda poskrbeti za dovolj gibanja uporabnikov, kar pride še kako prav v časih, ko sedimo in ležimo več, kot v normalnih okoliščinah. Wakeout! nudi več kot 1.000 aktivnosti, ki so vezane na specifične lokacije, filtriramo pa jih lahko tudi po počutju in dolžini trajanja aktivnosti. Aplikacijo lahko brezplačno preizkušamo en teden, potem pa plačujemo naročnino, $5 na mesec, ali $35 na leto. Na eno naročnino lahko dodamo do pet ljudi, brez dodatnih stroškov.

iPad aplikacija leta je Zoom

Zoom je bil imenovan za Apple iPad aplikacijo leta, kar ni ravno veliko presenečenje kajne? Videkonferenčna platforma je iz desetih milijonov uporabnikov v decembru 2019 prišla do številke 300 milijonov uporabnikov v aprilu.

Apple TV aplikacija leta je Disney Plus

Apple je za Apple TV aplikacijo leta razglasil Disney Plus. Tudi ta zmaga ni presenetljiva, saj je Disney Plus postregel z izborom družini prijaznih vsebin, poleg tega je razvil lastnost “GroupWatch”, v celoti pa bi lahko rekli, da je Disney s svojo platformo naredil največji napredek od vseh ponudnikov pretočnih vsebin.

Igre leta so …

Najboljše igre po izboru Applovih urednikov so: Genshin Impact za iPhone, Legends of Runeterra za iPad, Disco Elysium za Mac, Dandara Trials of Fear za Apple TV in Sneaky Sasquatch za Apple Arcade — vse so nekako povezane s tematiko povezovanje in odkrivanja novih svetov.


Aplikacije, ki so v 2020 naredila “nekaj drugačnega”

Apple se je odločil, da nagrado “Best of 2020” podeli tudi petim aplikacijam, ki so v letošnjem “čudnem” letu naredili “razliko”.

Aplikacija Caribu recimo omogoča interaktivne video pogovore z vsemi tistimi, s katerimi ne moremo biti skupaj v živo. Omogoča nam igranje virtualnih iger, branje knjig, barvanje in na sploh zabavno druženje na daljavo. Pokemon Go se je prav tako prilagodil situaciji in igralcem ponudil več aktivnosti, ki jih je možno izvajati doma. Med drugim so v sklopu GO Fest-a v juliju igralci po vsem svetu prehodili v povprečju več, kot 15 kilometrov v enem vikendu.


Za študente, katerih učilnice so se premaknile v domača okolja, je aplikacija Explain Everything digitalna tabla, ki je študentom in dijakom omogočila kolaboracijo na daljavo, na interaktiven in učinkovit način. ShareTheMeal aplikacija je poenostavila postopek doniranja za zagotavljanje hrane po različnih dražvah sveta. Do danes je bilo s pomočjo aplikacije razdeljenih več kot 87 milijonov obrokov hrane.

Aplikacije z največ prenosi v letu 2020

Poleg Applovega izbora najboljših aplikacij leta je Apple objavil tudi lestvico aplikacij in iger za iPhone in iPade z največ prenosi. Tudi tukaj je bil zmagovalec Zoom, ki je aplikacija z največ prenosi tako na iPhonih, kot tudi na iPadih. Na drugem mestu se je znašel TikTok, na tretjem Disney Plus (za iPhone) in Disney Plus ter YouTube za iPad.

Najbolj popularne plačljive iPhone aplikacije so TouchRetouch, Procreate Pocket in Dark Sky Weather, medtem ko so najbolj popularne plačljive iPad aplikacije Procreate, GoodNotes and Notability.

Among Us je bila najbolj popularna brezplačna igra za iPhone in iPad, medtem ko je bila igra Minecraft najbolj popularna plačljiva igra za obe platformi.

Tukaj je celoten seznam 10-ih najbolj popularnih brezplačnih in plačljivih aplikacij in iger za iPhone, iPad in Apple Arcade:

Najbolj popularne brezplačne iPhone aplikacije:

 1. Zoom Cloud Meetings
 2. TikTok
 3. Disney Plus
 4. YouTube
 5. Instagram
 6. Facebook
 7. Snapchat
 8. Messenger
 9. Gmail
 10. Cash App

Najbolj popularne plačljive iPhone aplikacije:

 1. TouchRetouch
 2. Procreate Pocket
 3. Dark Sky Weather
 4. Facetune
 5. HotSchedules
 6. AutoSleep Track Sleep
 7. The Wonder Weeks
 8. SkyView
 9. Shadowrocket
 10. Sky Guide

Najbolj popularne brezplačne iPhone igre:

 1. Among Us
 2. Call of Duty: Mobile
 3. Roblox
 4. Subway Surfers
 5. Ink Inc. – Tattoo Drawing
 6. Magic Tiles 3: Piano Game
 7. Brain Test: Tricky Puzzles
 8. Brain Out
 9. Coin Master
 10. Cube Surfer!

Najbolj popularne plačljive iPhone igre:

 1. Minecraft
 2. Plague Inc.
 3. Heads Up!
 4. Monopoly
 5. Bloons TD6
 6. Geometry Dash
 7. NBA 2K20
 8. Grand Theft Auto: San Andreas
 9. The Game of Life
 10. True Skate

Najbolj popularne brezplačne iPad aplikacije:

 1. Zoom Cloud Meetings
 2. Disney Plus
 3. YouTube
 4. Netflix
 5. Google Chrome
 6. TikTok
 7. Amazon Prime Video
 8. Gmail
 9. Hulu
 10. Google Classroom

Najbolj popularne plačljive iPad aplikacije

 1. Procreate
 2. GoodNotes 5
 3. Notability
 4. Duet Display
 5. Teach Your Monster
 6. LumaFusion
 7. Affinity Designer
 8. Toca Hair Salon 3
 9. Toca Life: Hospital
 10. Toca Kitchen 2

Najbolj popularne brezplačne iPad igre:

 1. Among Us
 2. Roblox
 3. Magic Tiles 3: Piano Game
 4. Ink Inc. – Tattoo Drawing
 5. Call of Duty: Mobile
 6. Subway Surfers
 7. Dancing Road: Color Ball Run!
 8. Tiles Hop – EDM Rush
 9. Mario Kart Tour
 10. Save The Girl!

Najbolj popularne plačljive iPad igre:

 1. Minecraft
 2. Monopoly
 3. Bloons TD 6
 4. Plague Inc.
 5. Geometry Dash
 6. The Game of Life
 7. Five Nights at Freddy’s
 8. Human: Fall Flat
 9. Stardew Valley
 10. Terraria

Najbolj popularne Arcade igre:

 1. Sneaky Sasquatch
 2. Hot Lava
 3. Skate City
 4. Sonic Racing
 5. Pac-Man Party Royale
 6. SpongeBob: Patty Pursuit
 7. Oceanhorn 2
 8. Crossy Road Castle
 9. What the Golf?
 10. Lego Brawls
Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku