Računalništvo, telefonija
28.08.2010 10:12

Deli z drugimi:

Share

Najbolj obiskane spletne strani pri nas in v tujini so Google, Facebook in YouTube

Google je še vedno pred Facebookom, a je slednji že večkrat pokazal, da mu je lahko kos.
Google je še vedno pred Facebookom, a je slednji že večkrat pokazal, da mu je lahko kos.

Podjetje Alexa je raziskalo, katere so najbolj obiskane spletne strani. Rezultati raziskave so precej pričakovani. Na prvem mestu najdemo spletni iskalnik Google, ki je že kar nekaj časa najbolj obiskana spletna stran. Drugo mesto še vedno zaseda daleč najbolj popularno socialno omrežje Facebook, ki beleži že precej več kot pol milijarde registriranih uporabnikov. Pri Facebooku velja tudi omeniti, da je v določenih dnevih že imel večji obisk kot iskalnik Google. Sprememba pa se je zgodila na tretjem mestu, ki po novem pripada strani YouTube. To mesto je sicer še do nedavnega zasedal spletni iskalnik Yahoo.

S tem pa spiska najbolj obiskanih spletni strani, ki ga je objavilo podjetje Alexa, še zdaleč ni konec. Prvo deseterico po vrstnem redu sestavljajo še spletne strani Live, Baidu, Wikipedia, Blogger, MSN in Tencent. Morda ste v njej pričakovali tudi spletni iskalnik Bing, socialno omrežje MySpace ali pa celo Flickr, a te strani najdemo šele na mestih 22, 29 ter 35.

Podjetje Alexa sicer ponuja tudi spisek najbolj obiskanih strani celo za posamezno državo. Prva tri mesta tudi pri nas zasedajo Google, Facebook in YouTube, takoj za njimi pa najdemo spletne strani 24ur, Najdi.si, Wikipedia, Siol, Yahoo ter RTV SLO. Računalniške novice trdno stojijo na 122 mestu in beleži rast.


Prijavi napako v članku