Telefoni
15.11.2016 10:40
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najbolj nori dodatki za iPhone, ki jih morate imeti

..Pametni mobilni telefon Apple iPhone je med uporabniki storitev mobilne telefonije še posebej priljubljen, kar seveda s pridom uporabljajo proizvajalci dodatne opreme..
Zunanja bliskavica za fotoaparat.
Zunanja bliskavica za fotoaparat.

Na trgu namreč najdemo bogato paleto pripomočkov, ki pripomorejo predvsem k temu, da iPhone postane še uporabnejši. V tem prispevku pa si poglejmo najbolj nore pripomočke za priljubljeni mobilni telefon podjetja Apple, za katere verjamemo, da jih preprosto morate imeti.

Zunanja bliskavica za fotoaparat

Digitalni fotoaparat mobilnega telefona iPhone je nadvse kakovosten, zato ga lahko uporabljamo tudi v nočnem času. Ker pa vgrajena bliskavica ni namenjena fotografiranju v popolni temi, je uporabnikom na voljo zunanja bliskavica Concepter iBlazr 2 LED Wireless Flash (amzn.to/2cawtk7). Ta je s telefonom povezana preko brezžične povezave Bluetooth in jo lahko uporabljamo neposredno z aplikacijo za fotografiranje, ki je del mobilnega operacijskega sistema iOS. Bliskavico seveda upravljamo preko zaslona telefona iPhone, s končnim rezultatom pa boste zagotovo več kot zadovoljni.

Izmenljiva dodatna leča

Če želimo s pametnim mobilnim telefonom iPhone zajeti predmete z neposredne bližine, potrebujemo izmenljivo dodatno lečo LOHA Premium Camera Lens (amzn.to/2cawxjJ). Ta je namreč zelo kakovostna, lahko jo uporabljamo tudi na mobilnih telefonih Android in proizvajalec nudi doživljensko garancijo. Poleg tega ni pretirano draga, saj jo proizvajalec vrednoti na 10,6 evr.

Merilec alkohola v izdihanem zraku

Po pijači ali dveh je pomembno, da ne sedemo za volan avtomobila, če je količina alkohola v izdihanem zraku previsoka oziroma nad zakonsko dovoljeno mejo. Če razpolagate s pripomočkom BACtrack Mobile Breathalyzer (amzn.to/2cC6Bzt) za pametni mobilni telefon iPhone, teh dvomov zagotovo ne boste imeli. Gre namreč za priročni merilec alkohola v izdihanem zraku, ki je s telefonom povezan kar preko brezžične povezave. Čeprav naprava ni ravno poceni (93 evrov), nas lahko v primeru, da pogledamo preveč v kozarec, obvaruje pred marsikaterim neljubim dogodkom.

Edinstveni prenosni polnilec

Edinstveni pripomoček MFi-certified NomadClip (amzn.to/2cC7Uyw) ni samo priročen za nošenje ključev naokrog, ampak ga lahko uporabljamo tudi kot priročen polnilec za pametni mobilni telefon iPhone. Poleg tega lahko priročni pripomoček uporabimo za prenos podatkov z Applovega telefona na osebni računalnik.

Navidezna tipkovnica

Čeprav navidezna tipkovnica ne more nadomestiti klasične tipkovnice s povezavo Bluetooth, je nedvomno precej bolj zanimiva za uporabo in njeni uporabniki nedvomno izstopajo v množici. Pametnemu mobilnemu telefonu iPhone pa se še posebno prilega navidezna tipkovnica Cellulon EPIC Ultra-Portable Virtual Keyboard (amzn.to/2cC75FN). Lahko jo namreč uporabljamo na katerikoli površini, njena največja »slabost« pa je nekoliko počasno delovanje, ki pa je, roko na srce, še vedno hitrejše kot tipkanje na zaslonu.


Zunanje shranjevanje podatkov

Pri pametnih mobilnih telefonih iPhone žal nimamo možnosti uporabe pomnilniške kartice, zato se lahko kaj hitro zgodi, da ostanemo brez razpoložljivega prostora, vključno s tistim v oblaku. Na srečo si lahko omislimo nakup zunanjega pomnilniškega medija za iPhone, kot je na primer ključek Leef iBRIDGE Mobile Memory Flash Drive (amzn.to/2bYdGeT). Poleg tega lahko z njim podatke prenesemo tudi na trdi disk osebnega računalnika. Za dodatnih 16 gigabajtov prostora pa bomo morali odšteti 41 evrov.

Merilec srčnih utripov

Če ne obožujete pametnih fitnes ročnih ur, vam bo merilec srčnih utripov Scosche Rhythm+ Heart Rate Monitor Armband (amzn.to/2cC7msm) zagotovo prišel v poštev. Z njim lahko namreč, poleg srčnih utripov, merimo še, koliko kaloriji smo porabili, dolžino in hitrost teka. Napolnjena baterija zadošča za okoli osem ur pogovorov, ohišje pa je odporno proti vodi in umazaniji. Zanj bomo morali odšteti preračunanih 94 evrov.


Prijavi napako v članku