Računalništvo, telefonija
05.05.2016 20:38

Deli z drugimi:

Share

Najbolj napredna 360° kamera

Zadnja verzija Ricohove 360-stopinjske prenosne kamere omogoča zajem sferičnih fotografij in/ali videa s samo enim pritiskom na sprožilec ter enostavno deljenje le-teh na socialnih omrežjih prek vgrajene Wi-Fi povezave.
Najbolj napredna 360° kamera
Najbolj napredna 360° kamera

Kamera Theta S ima vgrajena dva senzorja velikosti 1/2,3 inča in ločljivosti 12 milijonov točk, s katerima ustvari posnetek ločljivosti 14 milijonov točk. Nova sta tudi objektiva z večjo svetlobno jakostjo F2.0, video v polni HD ločljivosti (Full HD 1080/30p) ter direktna integracija z Googlovo Street View aplikacijo. Zaradi specifike sferičnih posnetkov (svetlobno raznolika scena) Theta S nudi velik dinamični razpon ter hitro procesiranje. Za uporabo v zelo slabih svetlobnih pogojih je na voljo še funkcija BULB.

Sferične posnetke lahko naložite na theta360.com, jih delite prek Facebooka, Twitterja in Tumblrja ali objavite na Google Maps, Google+ ali Youtube 360°Channel. Zadnja verzija aplikacije Google Street View omogoča zajem in objavo posnetkov na Google Maps. Aplikacija Ricoh Theta S za pametne telefone in tablice omogoča konfiguracijo nastavitev ter instantni ogled sferičnih posnetkov in videa prek brezžično povezanih naprav.

Pri kameri Theta S je zanimivo tudi to, da omogoča veliko svobode pri končni obdelavi posnetka, ko je ta že narejen (after-the-fact). Sferični posnetki vsebujejo podatke meritev žiroskopov ter merilnikov pospeška kar v praksi pomeni, da lahko med snemanjem nosite Theto S pritrjeno na praktično karkoli, brez da bi bilo potrebno paziti na pravo usmerjenost ali stabilizacijo – to lahko naredite pri končni obdelavi, izberete smer (orientacijo) ter video umirite. Uporaba podatkov žiroskopa omogoča tudi kontinuirano korekcijo smeri pogleda, in ker je posnetek sferičen (360°) omogoča ogromno manevrskega prostora pri umirjanju videa. Ker lahko iz istega posnetka izvozite posnetek ali video v katerikoli smeri želite, lahko uživate v trenutku znotraj trenutka (npr. pri vožnji s kolesom s pogledom naprej, hkrati pa imate možnost isti posnetek gledati tudi s pogledom nazaj, v levo ali desno ter vse diagonalne kombinacije). To je dejanska velika prednost 360° kamere pred klasično.

Primeri sferičnih posnetkov: https://theta360.com/en/gallery/

Primeri sferičnega videa: https://theta360.com/en/gallery/videos.html

Theta S je na voljo tudi v Sloveniji za 399 evrov.

Tehnični podatki:

– CMOS senzor 1/2.3 inča (2x), 14 MP

– Full HD video

– F2.0 objektiva

– Možnost Preview/Streaming

– 8 GB vgrajenega spomina

– Hitra Wi-Fi povezava

– Enostaven ogled posnetkov in videa v aplikaciji

– Deljenje na socialnih omrežjih

– Aplikacija za urejanje sferičnih posnetkov (Theta +)

– Li-Ionska baterija za cca. 260 posnetkov z enim polnjenjem

Uvoznik in distributer: Foto Beseničar, Ljubljana (info@besenicar.si)

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem FOTO BESENIČAR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri FOTO BESENIČAR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem FOTO BESENIČAR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku