Računalništvo, telefonija
19.12.2016 14:41

Deli z drugimi:

Share

Najbolj »kul« očala pristala v operacijski sobi!

Očala Snapchat Spectacles bodo zagotovo poenostavila objavo video vsebin na spletno storitev Snapchat.
Očala Snapchat Spectacles bodo zagotovo poenostavila objavo video vsebin na spletno storitev Snapchat.

V novembru 2016 je podjetje Snapchat ponudilo v prodajo nadvse zanimiva pametna očala Spectacles, ki so namenjena izključno uporabnikom spletne storitve Snapchat. Novost je trenutno za preračunanih 120 evrov na prodaj le na izbranih lokacijah v Združenih državah Amerike, in sicer preko namenskih avtomatov, ki so seveda obarvani v živo rumeno barvo. Pametna očala Snapchat Spectacles so opremljena s kakovostno spletno kamero, ki se s pametnim mobilnim telefonom lahko poveže tako preko brezžične povezave Wi-Fi kot modrozobe povezave Bluetooth.

Ker je za očala Snapchat Spectacles potrebno odšteti le okoli preračunih 120 evrov in so opremljena s kakovostno spletno kamero, je priznani ameriški kirurg sprejel odločitev, da z njimi v živo predvaja operacijo kite na družbenem omrežju Snapchat. Kirurg ima na priljubljeni spletni storitvi vzdevek »virtualsurgeon«, uporabniki portala pa so bili nad dosežkom nadvse navdušeni. Omenjeni podvig namreč ni bil enostaven, saj z očali Snapchat Spectacles mogoče zajemati videoposnetke zgolj do dolžine desetih sekund, kar pomeni, da je moral eden od asistentov kirurga neprestano skrbeti, da bo bila očala aktivirana skozi celotno trajanje sicer nezahtevne operacije.

Celoten postopek operacije posnete z najbolj »kul« očali Snapchat Spectacles si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku oziroma na spletni povezavi http://bit.ly/Snapchat-Spectacles-Operacija.


Prijavi napako v članku