Programska in razvojna orodja
15.12.2010 12:15
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najbolj iskani pojmi na Googlu

Sodeč po Google Zeitgeist, je najhitreje rastoči pojem tega leta "Chatroulette", kateremu  sledita iPad in Justin Bieber.
Sodeč po Google Zeitgeist, je najhitreje rastoči pojem tega leta "Chatroulette", kateremu sledita iPad in Justin Bieber.

Google

je pred kratkim izdal svoj letni seznam imenovan Zeitgeist, v katerem navaja iskalne pojme, ki so bili najbolj iskani v leto 2010. Po podatkih Googla je najhitreje rastoči iskalni pojem po vsem svetu “Chatroulette“, kateri se je znašel celo pred Applovim iPadom in zelo popularnim Justinom Bieberjem. Google prav tako navaja, da je prašičja gripa iskalni pojem z najhitrejšimi padcem, ki mu sledita “WaMu” in “New Moon”.

Zanimivo pri tem je, da se Googlovi rezultati bistveno razlikujejo od tistih, ki jih je ne daleč nazaj objavila konkurenca. Tako je, glede na podatke zbrane prek iskalnika Yahoo najbolj odmevalo razlitje nafte v Mehiškem zalivu, medtem ko pri Microsoftu trdijo, da je Kim Kardashian najbolj priljubljen pojem v Bingu. Več informacij lahko najdete na uradni spletni strani Google Zeitgeist.

Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Prijavi napako v članku