Računalništvo, telefonija
23.11.2010 12:44

Deli z drugimi:

Share

Naj e-podjetje in naj e-projekt 2010

Naj e-podjetje
Naj e-podjetje

Gospodarska zbornica Slovenije – Združenje za informatiko in telekomunikacije je tudi v letošnjem letu v sodelovanju z Ministrstvom za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo – Direktoratom za informacijsko družbo objavila razpis za poslovno nagrado Naj e-podjetje in Naj e-projekt, namenjeno podjetjem, ki so uspešno uvedla projekte informatiziranih poslovnih procesov. Prijav je bilo bistveno manj kot v preteklih letih, zato se je komisija odločila za izbor samo enega zmagovalnega projekta.

Nagrado za Naj e-podjetje v kategoriji Velika in srednje velika podjetja je prejela Vzajemna zdravstvena zavarovalnica d.v.z., nagrado za Naj e-projekt pa izvajalec MARG Inženiring d.o.o.


Nagrada Naj e-podjetje in Naj e-projekt je namenjena najbolj učinkovitim, inovativnim, izvirnim ali kako drugače poslovno zanimivim poslovno-informacijskim e-projektom v zadnjih treh letih, ki so izboljšali poslovno učinkovitost in uspešnost podjetja, ki je projekt uvedlo ali pa so za to podjetje odprli nove poslovne in razvojne priložnosti. Podjetja kandidirajo le za nagrado Naj e-podjetje, nagrado Naj e-projekt pa dobi podjetje, ki je izvajalo nagrajeni e-projekt in z rešitvijo in/oziroma uvajanjem pripomoglo k učinkoviti izvedbi e-projekta. Za nagrado Naj e-podjetje se lahko prijavijo podjetja in samostojni podjetniki s sedežem v Sloveniji.

Smotrna uporaba elektronskega poslovanja podjetjem v času recesije lahko predstavlja ključno konkurenčno prednost. Na eni strani omogoča višjo učinkovitost in nižanje stroškov poslovanja, na drugi pa odpira široke možnosti pri novih iskanju tržnih poti in s tem pomembno vpliva na višanje prihodkov. Zato čudi dejstvo, da se je v letu 2010 za nagrado Naj e-podjetje prijavilo bistveno manj podjetij. Pripravljenost prijav je bil na dokaj visokem nivoju, kar za vsebinski del ne gre trditi. Na osnovi uveljavljenih kriterijev in pogojev razpisa se je komisija odločila, da v kategoriji Mikro in mala podjetja ter samostojni podjetniki ne dodeli prve nagrade.

Uradna predaja nagrade bo potekala v četrtek, 25. novembra 2010, ob 11. uri v Poslovni oazi Gospodarske zbornice Slovenije.


Prijavi napako v članku