Računalništvo, telefonija
10.01.2018 14:00

Deli z drugimi:

Share

Nagradne igre prirejene?

Mnoga podjetja na spletu, predvsem na Facebooku organizirajo nagradne igre, vendar je vedno vprašanje ali so prirejena. Imamo sploh za osvojitev kaj možnosti?
Ali so nagradne igre prirejene?
Ali so nagradne igre prirejene?

Mnogi, ki pri takšnih ali drugačnih nagradnih igrah sodelujejo, mislijo da potrebujejo zgolj srečo, da so izžrebani in nič drugega, vendar se tukaj skriva še marsikaj drugega.

Možnosti se manjšajo oziroma razpolovijo z vsakim dodatnim sodelujočim. Tako naj bi bilo vsaj v teoriji, v praksi pa je nekoliko drugače.

Iz podjetja Mladi podjetnik so za povečanje baze potrošnikov, to je baze o osebnih podatkih, na tretje mesto postavili ravno nagradne igre. Pri tem morajo podjetja podeliti zgolj eno nagrado, ampak pridobijo pa mnogo podatkov o uporabnikih, katerim lahko potem razpošiljajo reklamna sporočila in uporabljajo v statistične namene.

Tako si mnoge blagovne znamke povečajo število sledilcev, dejavnost uporabnikov, predvsem pa najpomembnejše – prepoznavnost blagovne znamke.

Prilagodi se pa tudi zmagovalca, kjer nagrado pobere ravno tisti, ki ima največ sledilcev, oziroma prijateljev pod svojo roko, kar še dodatno poveča prepoznavnost znamke s tem, da podjetja računajo na to, da bo ta uporabnik nagradno igro delil tudi med svoje oboževalce, prijatelje,…

Tako recimo, nekatere nagradne igre zahtevajo, da najprej seveda njihovo stran všečkamo, nato delimo, kar že nekako razširi glas o blagovni znamki, na koncu pa še zahtevajo da povabimo tri prijatelje ali več in s tem povečamo svoj glas v nagradni igri.

Večkrat nas to drago stane, oziroma vsaj ne v realnem smislu, saj trgujemo praktično s svojimi podatki, kateri so pa za podjejta zlata jama in preprosto prežijo na načine, kako razširiti glas o svojem podjetju. Seveda so pa tu tudi drugačni načini, kot so na primer kartice zvestobe, ki so tudi en izmed glavnih načinov pridobivanja osebnih podatkov.

Osebni podatki so namreč zlato, zato jih tudi tako varujte in jih ne prosto prodajajte.


Prijavi napako v članku