Računalništvo, telefonija
18.12.2012 13:02

Deli z drugimi:

Share

Nagradi iF Design Award 2013 za Nikon D4 in sistem Nikon 1

Družba Nikon je za fotoaparat Nikon D4 in sistem Nikon 1 prejela nagrado iF Design Award 2013, ki jo podeljuje družba International Forum Design GmbH. Strokovno žirijo je prepričala vrhunska zasnova in izvedba fotoaparata Nikon D4 ter celovitost sistema Nikon 1, ki poleg naprednih fotoaparatov vsebuje tudi številne objektive, bliskavice ter enoto GPS.
Nagradi iF Design Award 2013 za Nikon D4 in sistem Nikon 1
Nagradi iF Design Award 2013 za Nikon D4 in sistem Nikon 1

Letos je bilo sicer ocenjenih 4.352 izdelkov iz 51 držav, nagrade pa jih je prejelo 1.410. Pri izbiri prejemnikov nagrade za oblikovanje izdelka se upoštevajo vidiki izdelka, kot so kakovost oblikovanja, funkcionalnost, inovativnost, preprostost uporabe in okoljevarstveni vpliv, medtem, ko se pri nagradi za oblikovanje komunikacijskih funkcij upoštevajo uporabnost, videz, občutek in edinstvenost.

Žirija je v obrazložitvi nagrade o Nikonu D4 zapisala: »Profesionalni fotoaparat premore nov CMOS-senzor polnega formata s 16 milijoni slikovnih točk, ki v navezi z zmogljivim slikovnim procesorjem EXPEED 3 zagotavlja vrhunsko kakovost slike in videa tudi v najtežjih svetlobnih pogojih. Fotoaparat premore neverjetno kombinacijo visoke ločljivosti, širokega dinamičnega razpona, zelo nizkega šuma celo pri ISO 12800, izjemno hitre samodejne izostritve, kratkega odzivnega časa in hitrega neprekinjenega fotografiranja. Brezkompromisno tehnologijo pred vlago in prahom ščiti zelo trdno ter dobro zatesnjeno ohišje.«

Sistem Nikon 1 je žirija nagradila zaradi svoje celovitosti, ki jo nudi uporabnikom. Napredni fotoaparati so na voljo z vrsto izmenljivih objektivov, prav tako pa lahko funkcionalnosti kompaktnih, a zmogljivih modelov še nadgradimo z nakupom bliskavice iz sistema bliskavic Speedlight (Speedlight SB-N5) ali enote za spremljanje geografskega položaja (GPS Unit GP-N100).

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku