Varnost
23.11.2022 12:56
Posodobljeno 1 teden nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nagrada za ženske v industriji kibernetske varnosti letos v Slovenijo

Podjetje CREAplus je dobitnik letošnje evropske nagrade za ženske v industriji kibernetske varnosti CONCORDIA Women's Awards 2022.

Evropski konzorcij za kibernetsko varnost CONCORDIA je letošnjo nagrado CONCORDIA za ženske v industriji kibernetske varnosti podelilo slovenskemu podjetju CREAplus. V podjetju so nagrado prejeli zaradi poslovne kulture, ki temelji na enakem prispevku žensk in moških pri ustvarjanju poslovnih učinkov. Čeprav podjetje deluje v segmentu kibernetske varnosti, ki je tradicionalno v domeni moških strokovnjakov, ženske zasedajo tako vodilna kot strokovna delovna mesta, za kar so tudi enako plačane in motivirane kot moški.

Nagrade CONCORDIA Women’s Awards so namenjene majhnim in srednjim podjetjem za kibernetsko varnost, ki uspešno izvajajo ukrepe pri enakosti spolov in raznolikosti delovnega okolja. V podjetju CREAplus že vrsto let stremijo k enakosti spolov. Ženske tako zasedajo ključna mesta, od vodenja in administracije do razvoja, pri čemer so enako plačane in nagrajene ter imajo enake možnosti za napredovanje kot njihovi moški kolegi.

»Izvajamo vrsto programov, s katerimi podpiramo vlogo ženske v službi in družbi. Pravzaprav je ta enakost spolov vgrajena v kulturo naše organizacije. Pri dodeljevanju nalog in odgovornosti ter posledično nagrajevanju, napredovanju in plačilu dejansko štejeta samo znanje in zavzetost, nikakor pa ne spol, svetovni nazor ali družinski status,« je izpostavil Trampuž.

Med ključnimi ženskami v podjetju sta Julianna Pihlar, izvršna direktorica ter vodja trženja in prodaje ter dr. Nastja Cepak, ki vodi kriptografski oddelek. Skupno v tem visoko tehnološkem podjetju deluje že 35 odstotkov žensk, ki poleg tradicionalnih mest v administraciji zasedajo še mesta v raziskavah in razvoju.

Enakost spolov več kot na papirju

V CREAplus enakosti spolov ne obravnavajo samo na ravni podjetja, temveč skrbijo tudi za izboljšanje vloge ženske v družbi.

»Stremimo k enakosti spolov, pri čemer pa se zavedamo, da imajo ženske sodelavke, predvsem tiste z otroki, več obveznosti kot njihovi sodelavci. Spodbujamo jih tudi pri njihovem širšem udejstvovanju v družbi. Po drugi strani omogočamo moškim, da se lahko bolj vključujejo v družinsko življenje in tako razbremenijo svoje partnerke,« je še razložil Trampuž.

Letošnje prijave za nagrado Concordia je ocenilo pet strokovnjakov za kibernetsko varnost iz industrije in akademskih krogov. Pri nagradi za industrijo, v kateri je zmagala CREAplus, so obravnavali predvsem vpliv na poslovne učinke, ki so jih prinesli ukrepi za enakost spolov v podjetju, ter inovativnost izvedenih ukrepov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
kibernetska varnost CREAplus

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CREAplus d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CREAplus d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

creaplus_logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CREAplus d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več