Računalništvo, telefonija
31.05.2005 10:46

Deli z drugimi:

Share

Nadzorni svet Telekoma Slovenije o poslovanju Mobitela

Nadzorni svet Telekoma Slovenije je na 3. redni seji, ki se je končala pozno sinoči, začel obravnavati poslovanje hčerinske družbe Mobitel. Obravnava se bo nadaljevala na naslednji seji, ko bodo člani nadzornega sveta pregledali gradivo, ki so ga dobili. Ugotovili so, da obstajajo še neizkoriščene sinergije znotraj Skupine Telekoma Slovenije. Kvaliteto, ki jo, na primer, zagotavlja Mobitel s svojo inovativnostjo in tehnološko naprednostjo, kar se kaže v zadovoljstvu uporabnikov, je treba čim prej prenesti tudi na Telekom Slovenije.

Hčerinska družba Mobitel je v primerjavi z materjo, ki redno izplačuje dividende in veliko vlaga v kapital hčerinskih družb, bistveno manj donosna za lastnika, saj v preteklosti ni izplačevala dividend. Zato nadzorni svet predlaga, naj Mobitel za leto 2005 izplača dividende v enakem znesku kot Telekom Slovenije.

Nadzorni svet je upravi Telekoma Slovenije kot skupščini delničarjev predlagal, da na prazni mesti v nadzornem svetu Mobitela imenuje dva člana iz nadzornega sveta Telekoma Slovenije.

Nadzorni svet je obravnaval tudi širitev poslovanja Telekoma Slovenije in Mobitela na območje jugovzhodne Evrope ter izpostavil internacionalizacijo poslovanja kot prednostno nalogo.


Prijavi napako v članku