Računalništvo, telefonija
21.04.2008 12:00
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nadzorni svet in uprava o prihodnji organiziranosti skupine Telekom Slovenije

Nedavno se je sestal nadzorni svet družbe Telekom Slovenije, ki je sejo v celoti posvetil pogledom na prihodnjo organiziranost Skupine Telekom Slovenije. Med možnimi svetovalci za pripravo izhodišč nove organizacije je tudi izkušena ekipa Boston Consulting Group.

Člani nadzornega sveta so se strinjali, da je treba pospešiti aktivnosti pri reorganizaciji, ne samo zaradi tehnoloških sprememb in možnosti, predvsem uporabniških pričakovanj, temveč zaradi vse večjih pritiskov konkurence in razmer na trgu. Pri tem je sodelovanje zunanjih svetovalcev z izkušnjami z zrelih trgov lahko zelo koristno. Zato je uprava povabila eno največjih svetovnih svetovalnih hiš Boston Consulting Group, ki je nadzornemu svetu predstavila svoje reference pri oblikovanju pionirskih, vzorčnih modelov organiziranosti švicarskega Swisscoma in nizozemskega KPN-a.

Predsednik nadzornega sveta Damijan Koletnik je po predstavitvi izjavil: “Srečanje s potencialnimi svetovalci pri reorganizaciji Skupine Telekom Slovenije je bilo zelo koristno. Prepričan sem, da moramo ukrepati hitro, zato potrebujemo objektivno, nepristransko zunanjo oceno skupaj s praktičnimi izkušnjami iz primerljivih evropskih telekomov. Boston Consulting Group je skupina, ki ima veliko izkušenj pri reorganizaciji telekomunikacijskih sistemov, zato od njihovega predloga veliko pričakujemo. Pri izvedbi nove organiziranosti bosta morala uprava in nadzorni svet še tesno sodelovati.”


Prijavi napako v članku