Tiskalniki in skenerji
14.06.2021 16:23

Deli z drugimi:

Share

Nadzor tiskanja v oblaku ali na lokaciji

V podjetjih sta nadzor nad tiskanjem ter dosegljivost tiskalnikov z mobilnih naprav vse bolj pomembna.

Vsa podjetja želijo zavarovati svoje podatke, pa naj gre za poslovne podatke, osebne podatke zaposlenih ali ponudbe, naročila in podobno. Še posebej osebne podatke je zaradi zakonodaje GDPR potrebno varovati pred nepooblaščenimi vpogledi. Podjetja varujejo strežnike, zaklepajo računalnike, onemogočajo uporabo USB ključev ter na ostale načine preprečujejo beg podatkov. Veliko podjetij pa ne pomisli na najbolj enostaven način kraje zaupnih podatkov – preprosto tiskanje zaupnih dokumentov. Kaj uporabniku preprečuje, da natisne ponudbo ali interne podatke zaupne narave ter natisnjen dokument odnese konkurenci? Beg zaupnih podatkov iz podjetja pa je lahko tudi popolnoma naključen – uporabnik natisne dokument, a ga ne prevzame s pladnja tiskalnika.

Po podatkih hiše Quocirca je že 70 odstotkov organizacij doživelo eno ali več naključnih kršitev zaupnosti podatkov zaradi nezadostne varnosti tiskanja. V letu 2014 je bilo tako kar 14 odstotkov vseh kršitev zaupnosti podatkov povezanih z natisnjenimi dokumenti (vir: ITRC – Identity Theft Resource Centre).

V času mobilnega dela pa je tudi tiskanje in skeniranje preko mobilnih naprav postalo zelo pomembno. Uporabniki želijo imeti na svojih mobilnih napravah na voljo vse funkcije, ki so jih vajeni v pisarnah, izziv podjetjem pa predstavlja omenjene storitve zagotoviti na varen način.

Xerox WorkPlace Suite: programska oprema za upravljanje s tiskom

Programska oprema Xerox Workplace Suite omogoča varno tiskanje ter skeniranje dokumentov. Odgovornim omogoča popoln pregled nad tiskanjem ali skeniranjem dokumentov ter samodejno blokiranje tiskanja dokumentov zaupne naprave.

Xerox Workplace Suite zaklene tiskalnike, ki tako brez prijave uporabnika ne morejo tiskati, skenirati ali kopirati. Programska oprema omogoča preverjanje vsebine dokumentov – če natisnjen ali skeniran dokument vsebuje prednastavljene izraze, kot so »Zaupno« ali »Samo za interno rabo«, so samodejno o tem obveščene odgovorne osebe v podjetju. Tako se prepreči naklepen ali naključen beg zaupnih podatkov.

Programska oprema omogoča tudi tiskanje in nadzor skeniranja preko mobilnih naprav – tako lahko terenski ali domači uporabniki varno tiskajo neposredno iz svojih mobilnih naprav. Dokumenti se bodo natisnili šele v trenutku, ko se bo uporabnik prijavil na tiskalnik. Podprti so mobilni operacijski sistemi iOS, Android in Windows, uporabniki pa lahko dokumente za tiskanje pošljejo tudi preko e-pošte.

Varno tiskanje omogoča tudi boljši nadzor nad stroški tiskanja v organizacijah. Če podjetje točno ve, koliko in kaj tiska, lahko na tak način določeno tiskanje prepove ali ga usmeri na sodobne dokumentne sisteme, ki omogočajo brezpapirno poslovanje. Nastavitev pravil samodejno pretvarja barvne dokumente v črno-bele, enostransko tiskanje v dvostransko ter nastavi tiskalnike, za katere imajo uporabniki pravice.

Programska oprema je na voljo v dveh verzijah: strežniški in oblačni. Strežniška je priporočljiva za podjetja, ki potrebujejo večji nadzor, oblačna pa za podjetja, ki imajo več lokacij, različnih domen ali veliko število mobilnih uporabnikov.

Več informacij o programski opremi Xerox Workplace Suite in o sistemih varnega tiskanja dobite pri podjetju Bilban d.o.o.

Vas zanima več iz te teme?
optični bralniki tisk

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

RMC Pro d.o.o.

Brilejeva 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 36 33, 031 475 850
Podjetje RMC Pro vam bo pomagalo pri postavljanju in uresničevanju strateških ciljev. Kolikokrat ste se kot odgovorni, kot lastnik podjetja, kot direktor, kot vodja projekta spraševali, ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Diamantni partner

ISF TEAM d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
ISF Team poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več